Έφη Γεωργοπούλου για το Δημοτικό Κάμπινγκ Κουρούτας: Επιμένουμε στο να έχει δημόσιο χαρακτήρα το ακίνητο

24 Ιουλίου - 17:04 Τοπικά

Σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις και με όσα έχουν ειπωθεί δημόσια τις τελευταίες μέρες  σε σχέση με την λειτουργία και αξιοποίηση του κάμπινγκ Κουρούτας, ύστερα και  από την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 29-05-2017 στα γραφεία της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε.  με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΔ,  τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Χριστοδουλόπουλο και τους βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη κα Μάκη Μπαλαούρα:

Κάποιοι προσπαθούν να παρουσιάσουν την στάση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ως ενδοτικές σε σχέση με τις εξελίξεις που υπάρχουν στο θέμα του Κάμπινγκ Κουρούτας. Όχι μόνο δεν έχουμε μετακινηθεί από τις θέσεις μας ως προς την ανάγκη να έχει δημόσιο χαρακτήρα το ακίνητο, την αναβάθμιση και την ελεύθερη πρόσβαση των δημοτών και επισκεπτών, αλλά αντίθετα έχουμε επιμείνει όλο αυτό το διάστημα να μην περάσει στα χέρια ιδιώτη επενδυτή για να το «αξιοποιήσει» για ακριβό τουρισμό.

Πέρυσι τέτοια εποχή είχα εκδώσει Δελτίο Τύπου με το οποίο ενημέρωνα για τις προθέσεις της Εταιρίας Ακινήτων του Δημοσίου Α.Ε να προχωρήσει σε διαγωνιστική διαδικασία για την εκμίσθωση των εγκαταστάσεων. Αυτή τη στιγμή δεν υφίσταται καμία τέτοια προοπτική. Ο Δήμος υπέβαλε τις προτάσεις του χωρίς όμως να διαθέτει και τους ανάλογους πόρους ή έστω την προοπτική ένταξης σε κάποιο χρηματοδοτικό πρόγραμμα για να υλοποιηθούν έργα αναβάθμισης ή επέκτασης.

Συνοπτικά η  πρόταση της ΕΤΑΔ, ως κύριος κάτοχος του ακινήτου, αφορά την εκμίσθωσή στον Δήμο έναντι τιμήματος, για φέτος μέχρι τον Σεπτέμβρη. Στο μεσοδιάστημα να γίνει ακριβής αποτύπωση των εγκαταστάσεων και να συνταχθεί μελέτη προκειμένου αυτές να αναβαθμισθούν και να γίνουν καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους πόλος έλξης επισκεπτών με ποικιλόμορφες δράσεις πολιτιστικού ή τοπικού ενδιαφέροντος. Το οικονομικό κόστος των απαραίτητων έργων θα το αναλάβει η ΕΤΑΔ είτε μέσω ΕΣΠΑ είτε εξ ιδίων πόρων.

Στη συνέχεια είναι εφικτό να υπογραφεί μια προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου Ήλιδας και της ΕΤΑΔ για συνεκμετάλλευση του ακινήτου και των υποδομών του. Αυτό σε κάθε περίπτωση σημαίνει  άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας για την τοπική κοινωνία και ενίσχυση των επαγγελματιών της περιοχής, αλλά και αποκλεισμό της εκμετάλλευσης από ιδιώτη-επενδυτή με αδιαφανείς προοπτικές.

Όσοι προσπαθούν να ερμηνεύσουν αυτές τις εξελίξεις ως παραχώρηση στο ΤΑΙΠΕΔ, ή ιδιωτικοποίηση με νεοφιλελεύθερα κριτήρια μόνο σύγχυση μπορούν να προκαλέσουν στους πολίτες, γιατί μια τέτοια εξέλιξη έχει ήδη αποκλειστεί και χάριν στις προσπάθειες και τους αγώνες που κάναμε στο παρελθόν.

Περισσότερα Νέα