Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη: «Άμεση η ανάγκη κάλυψης σε εκπαιδευτικό προσωπικό των ΕΠΑΣ του Νομού Ηλείας»

24 Ιουλίου - 18:24 Τοπικά

Ερώτηση στη Βουλή κατέθεσαν οι βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη και Μαρία Κανελλοπούλου προς δύο (2) αρμόδια Υπουργεία με αφορμή τα τεράστια διδακτικά κενά που καταγράφονται στις ΕΠΑΣ Αμαλιάδας και Πύργου.

Στην Ερώτηση αναφέρονται συγκεκριμένα τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την πολιτική της Κυβέρνησης στις ΕΠΑΣ του Νομού Ηλείας και συγκεκριμένα ότι στην ΕΠΑΣ Αμαλιάδας τα μαθήματα μέχρι και σήμερα, δυόμιση μήνες από την έναρξη των μαθημάτων, είναι δύο (2) ώρες στο μάθημα ειδικότητας και δύο (2) ώρες στο μάθημα των Γαλλικών. Ακόμα στην ειδικότητα Θερμοϋδραυλικού, κεντρικών εγκαταστάσεων λείπουν είκοσι τρεις (23) ώρες από την ειδικότητα Ηλεκτρολόγου. Οι μαθητές παρακολουθούν μόνο δύο μέρες μαθήματα την εβδομάδα, διότι δεν καλύπτονται συνολικά εβδομήντα τρεις (73) ώρες σε ειδικότητες. Στην ΕΠΑΣ Πύργου υπάρχουν κενά για ογδόντα (80) ώρες Κομμωτικής – Αισθητικής και δεκαεννέα (19) ώρες Εφαρμοσμένων Τεχνών (διακοσμητών εσωτερικού χώρου). Επομένως οι μαθητές παρακολουθούν μαθήματα μόνο δύο (2) μέρες την εβδομάδα.

Επισημάνθηκε στην Ερώτηση ότι όταν οι μαθητές των ΕΠΑΣ Πύργου και Αμαλιάδας πραγματοποίησαν παράσταση στα γραφεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, για την κάλυψη των κενών διδασκαλίας ενημερώθηκαν ότι η κάλυψη των κενών είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι βουλευτίνες ρωτούν τους κ. Υπουργούς εάν προτίθενται να λάβουν τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου άμεσα να καλυφθούν τα κενά στα ΕΠΑΣ Ηλείας, αλλά και πανελλαδικά σε ΕΠΑΣ με μόνιμους καθηγητές καθώς και εάν προτίθενται να επαναφέρουν τις καταργημένες ειδικότητες (περίπου το 40% της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης) και τους καθηγητές που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα;

Περισσότερα Νέα