Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη: «Μοναδική διέξοδος η προσφυγή σε εκλογές για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας και την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών»

24 Ιουλίου - 17:25 Τοπικά

Η συντονισμένη προπαγάνδα Συγκυβέρνησης, καθεστωτικών ΜΜΕ και Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος τις τελευταίες εβδομάδες, αποκαλύπτει ποιοι πραγματικά «παίζουν» με τους θεσμούς και εν προκειμένω με το θεσμό του Προέδρου Της Δημοκρατίας και τις διαδικασίες εκλογής του.

Ύστερα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Σαμαρά, ο οποίος καίει ένα-ένα τα πολιτικά του χαρτιά για να αποτρέψει τη μόνη δημοκρατική διέξοδο για το λαό μας που είναι οι εκλογές, ακολούθησε η ανακοίνωση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Στουρνάρα, ο οποίος ανέφερε ότι έως τον Μάρτιο οι ελληνικές τράπεζες πρέπει να επιστρέψουν 25 δις στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα από τα ομόλογα που εξέδωσαν στη διάρκεια της κρίσης. Είχε προηγηθεί άλλη δήλωσή του στις 15/12/2014 λίγο πριν την 1η ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Βουλή, όπου ενημέρωσε ότι μειώνεται ταχύτατα η ρευστότητα στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Ο κ. Στουρνάρας μετά και από τη δήλωσή του αυτή, μετατρέπεται και τυπικά από Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος σε εκπρόσωπος προπαγάνδας της Συγκυβέρνησης και της Τρόικα. Από αυτές τις εξελίξεις επιβεβαιώνεται απόλυτα η προτροπή του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον Πρωθυπουργό μετά τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές ότι πρέπει να οριστεί Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος με τη σύμφωνη γνώμη του μεγαλύτερου δημοκρατικού κόμματος της χώρας μας. Ο κ. Σαμαράς ως ο καλύτερος μαθητής της Τρόικα προτίμησε τον άνθρωπο των δανειστών και του μνημονίου αντί να σεβαστεί τη λαϊκή ετυμηγορία.

Αξίζει να ενημερωθεί ο ελληνικός λαός για τη φερεγγυότητα ή την σκοπιμότητα των όσων δηλώνει κατά καιρούς ο κ. Στουρνάρας, ότι ήταν αυτός που ως πρώην επιστημονικός Διευθυντής του Ιδρύματος Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) στις 23-07-2011 δήλωνε σε συνέντευξή του στο Mega ότι «Εμείς εδώ στο ΙΟΒΕ θεωρούμε ότι το 2012 θα έχουμε θετική ανάπτυξη, έστω και με ένα θετικό πρόσημο έστω και με πάρα πολύ μικρό αριθμό». Όχι μόνο δεν είχαμε μικρή ανάπτυξη το 2012, αλλά τεράστια ύφεση κατά -6,5%.

Είναι επίσης άξιο απορίας γιατί δεν έκανε αυτές τις δηλώσεις για τις ελληνικές τράπεζες όταν ανέλαβε το καλοκαίρι Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος ή το φθινόπωρο που ο κ. Σαμαράς έλεγε ότι τελειώνουμε με τα μνημόνια.

Σημειώνεται ότι στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε στις 20/12/2014, κατατέθηκε ως τροπολογία από την Συγκυβέρνηση, η από 17/12/2014 Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη δίμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, η οποία έληγε στις 31/12/2014. Η Συγκυβέρνηση συνεχίζει τα μνημόνια με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου ενώ πριν από μερικές μέρες ο Πρωθυπουργός στην συζήτηση για τον προϋπολογισμό μιλούσε για το τέλος των μνημονίων.

Είναι φανερό πλέον ότι οι πολιτικές και οικονομικές δυνάμεις της διαπλοκής και της υποτέλειας στην πατρίδα μας απειλούν συνεχώς τον ελληνικό λαό όταν αυτός δηλώνει με τις επιλογές του έτοιμος να τους υπερβεί δημοκρατικά και να αναδείξει μια γνήσια δημοκρατική, αντιμνημονιακή διακυβέρνηση.

Απειλούν ότι εάν γίνουν εκλογές θα επέλθει η χρεοκοπία του ελληνικού δημοσίου και των τραπεζών όταν την ίδια στιγμή η ελληνική οικονομία έχει το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος ως προς το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), στο 175%, την υψηλότερη ανεργία στην Ε.Ε., στο 26% σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία της EUROSTAT για τον Αύγουστο του 2014. Ένα ποσοστό ανεργίας εικονικό, καθώς λόγω του τουρισμού δούλεψε εποχικά περισσότερος κόσμος.

Μιλάει η Συγκυβέρνηση μέσω του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος για τραπεζική κρίση σήμερα, ενώ πανηγύριζαν πριν μερικές ημέρες ότι οι συστημικές τράπεζες στην Ελλάδα πέρασαν τα τεστ αντοχής που διενεργεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Μιλούν για κρίση ρευστότητας στις τράπεζες ενώ έχουν αφήσει τους ίδιους χρεοκοπημένους τραπεζίτες να τις διοικούν όταν αυτές έχουν ανακεφαλοποιηθεί με εγγυήσεις και ρευστότητα από τους πολίτες.

Η δημοκρατική κοινωνία, οι αποκλεισμένοι του μνημονίου, οι δυνάμεις της εργασίας στην πατρίδα μας γνωρίζουν ότι η Συγκυβέρνηση στοχεύει στους 180 για την Προεδρική Εκλογή. Για να αποτελειώσει και την τελευταία ελπίδα παραγωγικής και δημοκρατικής ανασύνταξης του τόπου μας, για να αποτελειώσει μισθούς και συντάξεις, για να προωθήσει με την περιβόητη «πρόταση για συνταγματική αναθεώρηση της ΝΔ» τη συνταγματοποίηση του μνημονίου, με το κορυφαίο παράδειγμα της πρότασης για ασυμβίβαστο βουλευτή – Υπουργού, το οποίο θα επιβάλλει εσαεί εξωθεσμικές «λύσεις» όπως αυτές του κ. Στουρνάρα και του κ. Παπαδήμου στις πλάτες του λαού.

Τα δημοκοπικά ευρήματα  ότι δήθεν η πλειοψηφία των πολιτών δεν θέλει εκλογές άμεσα, γνωρίζουμε όλοι, ότι είναι προϊόντα πλαστών εκφοβιστικών διλημμάτων. Δεν μπορούν  και δεν πρέπει να συντηρήσουν στο θώκο της μια  καταρρέουσα Συγκυβέρνηση που είναι έτοιμη -και δεσμευμένη- να πάρει καινούργια μέτρα λιτότητας για τον ελληνικό λαό.

Μοναδική διέξοδος η προσφυγή σε εκλογές για τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου της κοινωνίας και την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών.

Περισσότερα Νέα