Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη: Υποχρηματοδοτείται το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

24 Ιουλίου - 18:05 Τοπικά

Ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατέθεσαν δέκα (10) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ των οποίων η βουλευτής νομού Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη σχετικά με την έλλειψη σχεδιασμού και την οικονομική υποβάθμιση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης από τη μνημονιακή διαχείριση.


Στην ερώτησή τους οι βουλευτές επισημαίνουν ότι η επιχορήγηση του ελληνικού Δημοσίου προς το Μουσείο έχει μειωθεί στα 500.000 ευρώ για το 2014, ενώ λάμβανε μόνο για την αποπληρωμή της συλλογής Κωστάκη 1.200.000 ευρώ, η οποία στεγάζεται στο Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το οποίο και τη διαχειρίζεται. Στις προσεχείς εβδομάδες, λήγουν τα συμβόλαια ασφάλισης και στατικής φύλαξης της συλλογής Κωστάκη (παγκοσμίως η μεγαλύτερη εκτός Ρωσίας συλλογή ρώσικης πρωτοπορίας), ιδιοκτησίας ελληνικού δημοσίου, η οποία εκτιμάται περίπου στα 110.000.000 ευρώ. Η λήξη των συμβολαίων και η ενδεχόμενη μη ανανέωσή τους λόγω της οικονομικής αδυναμίας του Μουσείου, δημιουργούν τον κίνδυνο να μείνει έκθετη σε φθορές ή ελλιπή ασφάλεια.


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ερωτούν τον Υπουργό αν προτίθεται να αυξήσει την επιχορήγηση του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης, καθώς και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλιση και στατική φύλαξη της συλλογής Κωστάκη.

Περισσότερα Νέα