Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη:Δήμος Πύργου και Νομαρχία Ηλείας υπεύθυνοι για τη μη ανέγερση του ΕΕΕΕΚ Πύργου και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου

24 Ιουλίου - 18:00 Τοπικά

Στην απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων σε ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για το θέμα της μη ανέγερσης μέχρι και σήμερα Διδακτηρίου για τη στέγαση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου Πύργου αναφέρονται τα εξής: «Όπως μας ενημέρωσαν οι Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. (πρώην ΟΣΚ), με το υπ. αρ. ΕΓ-32-Τ2/23763/17.11.2008 έγγραφο του ΟΣΚ προς τη Νομαρχία Ηλείας, είχε ζητηθεί η έγκριση Τοπικού Ρυμοτομικού και ο Καθορισμός Ειδικών Όρων Δόμησης που να καλύπτουν την κατασκευή νέου Διδακτηρίου, για τις ανάγκες των συγκεκριμένων Σχολικών Μονάδων. Επισημαίνεται, ότι οι Υπηρεσίες των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε., δεν εμπλέκονται και δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους η έγκριση του Τοπικού Ρυμοτομικού Σχεδίου του ανωτέρω Διδακτηρίου».

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι εδώ και έξι χρόνια Δήμος και Νομαρχία δεν έχουν κάνει τίποτα για την πολεοδομική τακτοποίηση της έκτασης επί της οποίας δύναται να ανεγερθεί το Ειδικό Εργαστήριο Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) και το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο Πύργου.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνει ότι οι μαθητές και οι καθηγητές των εν λόγω εκπαιδευτικών μονάδων ταλαιπωρούνται καθημερινά στις λιγοστές και επικίνδυνες για την υγεία τους λυόμενες αίθουσες και τονίζει την ανάγκη οι αρμόδιοι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης να ενημερώσουν τον Ηλειακό λαό για το τι ακριβώς συμβαίνει και σε ποιες κινήσεις θα προβούν για την ανέγερση και αποπεράτωση του Διδακτηρίου.

Περισσότερα Νέα