Έφη Γεωργοπούλου: Τέσσερα χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα

24 Ιουλίου - 17:01 Τοπικά

Τέσσερα χρόνια πέρασαν από τη νύχτα της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, τη νύχτα που ο φασισμός έδειξε το αποτρόπαιο και αντικοινωνικό του πρόσωπο με τη δολοφονία του αντιφασίστα καλλιτέχνη Παύλου Φύσσα από τον καθ’ ομολογία χρυσαυγίτη δολοφόνο Ρουπακιά κατά τη διάρκεια ενέργειας Τάγματος Εφόδου.

Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ξεχνούν τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες και σε ανθρώπους του αγώνα για μια καλύτερη ζωή, από την υπόδικη εγκληματική, ναζιστική, φιλοχουντική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Οι δημοκρατικοί πολίτες δεν ξεχνούν και μαζί με τις οργανωμένες πολιτικές δυνάμεις και κοινωνικούς φορείς, έχουν χρέος να απομονωνόσουν το τέρας του φασισμού.

Η θωράκιση του κοινωνικού ιστού, η ενεργοποίηση των πολιτών σε συμμετοχικές δραστηριότητες, η εμβάθυνση των παιδαγωγικών αντιλήψεων και η καλλιέργεια κουλτούρας σεβασμού του διαφορετικού και συνεργασίας στο εκπαιδευτικό μας σύστημα, οι ίσες ευκαιρίες, η κοινωνική δικαιοσύνη είναι στοιχεία που οφείλει κάθε δημοκρατική κοινωνία να επιδιώκει, ώστε να αυτοπροστατεύεται από αντιλήψεις και μεθοδεύσεις που τρέφουν το “αυγό του φιδιού”.

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα και δηλώνουμε την επιθυμία μας να ολοκληρωθεί  η δίκη των χρυσαυγιτών, ώστε να αποδοθεί δικαιοσύνη για τις εγκληματικές τους πράξεις.

Η μνήμη του Παύλου θα οδηγεί τον αντιφασιστικό αγώνα των επόμενων γενεών.

Περισσότερα Νέα