Έφη Γεωργοπούλου: Τροπολογία ανακούφισης του αγροτικού εισοδήματος

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

 Όπως είχε δημοσιοποιηθεί σε Δελτίο Τύπου την 27/2/2015 οι βουλευτές Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ ύστερα από τη συνάντηση βουλευτών και πατατοπαραγωγών της Ηλείας με τον αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου, είχε δεσμευθεί ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα περνούσε ρητή διάταξη ότι οι κοινοτικές ενισχύσεις και αποζημιώσεις από Εθνικούς Πόρους δεν θα φορολογούνται πλέον και δεν θα προσμετρούνται στο συνολικό φορολογητέο εισόδημα των αγροτών.

Σε σχετική ανακοίνωση της για το θέμα αυτό η βουλευτής Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη επισημαίνει:

«Σήμερα, η κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας κάνει πράξη τη δέσμευσή της αυτή, καθώς στις 7/5/2015 κατατέθηκε τροπολογία από την αναπληρώτρια Υπουργό Οικονομικών κ. Βαλαβάνη να παραμένουν αφορολόγητα τα ποσά αποζημιώσεων για φυσικές καταστροφές στην αγροτική οικονομία και οι αγροτικές επιδοτήσεις έως ύψους 12.000 ευρώ, καλύπτοντας έτσι το 90% των περιπτώσεων. Τα παραπάνω ποσά διευκρινίζεται ότι μέχρι σήμερα φορολογούνταν από το πρώτο ευρώ με συντελεστή 13%. Ταυτόχρονα, η προκαταβολή φόρου για τους αγρότες περιορίζεται στο μισό, δηλαδή από το προβλεπόμενο 55%, στο 27,5%.

Στην τροπολογία προβλέπονται και άλλες φορολογικές τροποποιήσεις και έχει κατατεθεί στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Κύρωση της από 27 Μαρτίου 2015 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου “Κατεπείγουσα ρύθμιση για τη βιωσιμότητα της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και τις ληξιπρόθεσμες οφειλές». Αναμένεται να ψηφιστεί την Τετάρτη 12/5/2015.»

Περισσότερα Νέα