Εγκαίνια Γραφείων ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας την επόμενη Κυριακή και Εκδήλωση με την Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος ΝΔ

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Εγκαίνια των Γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας και Εκδήλωση σε συνεργασία με την Γραμματεία Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος ΝΔ θα γίνουν την Κυριακή 12 Μαρτίου 2017. Τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟ.Δ.Ε. Ηλείας, θα πραγματοποιηθούν ώρα 18:00, Μιαούλη 4, Πύργος,  με προσκεκλημένο τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και Βουλευτή Ηρακλείου κο. Λευτέρη Αυγενάκη.

Η εκδήλωση θα γίνει ώρα 19:00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας, Μανωλοπούλου 47, στον Πύργο. Το θέμα «Εκφοβισμός – Η Μάστιγα της Εποχής;», θα αναπτύξει ο Αναπληρωτής Καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου κος. Άγγελος Συρίγος.  Επίσης ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ και Βουλευτής Ηρακλείου κος. Λευτέρης Αυγενάκης και η Γραμματέας Σχέσεων Κοινωνίας Κόμματος Νέας Δημοκρατίας κα. Ζωή Ράπτη.

Ο κος. Αυγενάκης σπούδασε Τοπογράφος Mηχανικός στο ΤΕΙ Αθηνών, παρακολούθησε πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στη Διαχείριση και Τεχνολογία Περιβάλλοντος και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στην Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία και τις Διεθνείς Σχέσεις του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Το Μάρτιο του 2004 πολιτεύεται για πρώτη φορά στο νομό Ηρακλείου με την Νέα Δημοκρατία. Κατά την Κοινοβουλευτική του θητεία υπήρξε μέλος της διαρκούς επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, μέλος της μόνιμης επιτροπής Τεχνολογίας και Έρευνας της Ειδική Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών και για μακρά περίοδο της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου. Το 2007 εξέδωσε το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Πολιτικά Θέματα (εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα) ενώ 2010 προχωρά στην ηλεκτρονική έκδοση του βιβλίου του (e-book) με τίτλο “Δημόσια Διοίκηση ώρα μηδέν – Και ο Θεός φοβάται το Ελληνικό Κράτος”. Τον Απρίλιο 2016 εκλέγεται Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ο κος. Συρίγος απεφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1988. Συνέχισε τις σπουδές του σε μεταπτυχιακό επίπεδο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Μπρίστολ στην Αγγλία όπου και ανακηρύχθηκε Διδάκτωρ Νομικής το 1994. Την περίοδο 1994-95 εργάσθηκε στο Research Centre for International Law του Πανεπιστημίου του Καίμπριτζ. Υπήρξε Επιστημονικός Συνεργάτης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την αναθεώρηση της νομοθεσίας στο Μαυροβούνιο και στο Αζερμπαϊτζάν (2001-2003). Έχει διατελέσει: Γενικός γραμματέας Πληθυσμού και Κοινωνικής Συνοχής στο Υπουργείο Εσωτερικών (Αύγουστος 2012-Μάιος 2015). Αντιπρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) (Σεπτέμβριος 2009-Νοέμβριος 2011). Ειδικός Γραμματέας Διαπολιτισμικής Εκπαιδεύσεως στο Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Οκτώβριος 2007-Ιανουάριος 2009). Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας, ιδρύματος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (2005-2010). Επιστημονικός σύμβουλος επί ελληνοτουρκικών θεμάτων στο Υπουργείο των Εξωτερικών (1999-2001) καθώς και επί θεμάτων σχετικών με τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης και την εμπορία ανθρώπων (2004-2005). Έχει βραβευθεί το 1992 από την Ακαδημία Αθηνών για εργασία του σχετική με το θέμα της οριοθετήσεως της Υφαλοκρηπίδας.

Η κα. Ράπτη είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με μεταπτυχιακές σπουδές στο δίκαιο του διεθνούς εμπορίου και πνευματικής ιδιοκτησίας. Εργάζεται ως δικηγόρος αρχικά σε θέματα Εμπορικών και Βιομηχανικών Εταιρειών ενώ από το 1996 ειδικεύεται σε θέματα δικαίου του περιβάλλοντος και της χωροταξίας. Συνεργάστηκε ως νομικός με το «Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας», υπό τον Πρόεδρο και επίτιμο Αντιπρόεδρο του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας κ. Μ. Δεκλερή και Γενική Γραμματεία Ολυμπιακών Αγώνων του Υπουργείου Πολιτισμού. Διετέλεσε Δημοτική Σύμβουλος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ψυχικού, μέλος της Γ.Σ. της  ΚΕΔΚΕ, Πρόεδρος του Συνδέσμου των τεσσάρων (4) Δήμων (Γαλατσίου, Νέας Ιωνίας, Φιλοθέης και Ψυχικού) για την Προστασία και Ανάπλαση των Τουρκοβουνίων. Είναι μέλος της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου και υποψήφια Βουλευτής στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου και 20ης Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα Νέα