Εγκατάσταση εργολάβου στο έργο Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Μυρσίνης – Ανδραβίδας Γ. Λέντζας: «Στηρίζουμε την αγροτική οδοποιία, στηρίζουμε όλους τους δημότες»

24 Ιουλίου - 19:34 Τοπικά

Ένα ακόμα σημαντικό έργο ξεκινά στον Δήμο Ανδραβίδας-Κυλλήνης που αφορά την βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας σε Ανδραβίδα και Μυρσίνη. Ο εργολάβος εγκαταστάθηκε ήδη στην Ανδραβίδα και στο επόμενο χρονικό διάστημα θα ξεκινήσουν τα έργα και στη Μυρσίνη.

Συγκεκριμένα, το έργο «Βελτίωση Αγροτικής Οδοποιίας Μυρσίνης – Ανδραβίδας» έχει προϋπολογισμό 750 χιλ. ευρώ. Το τμήμα που αφορά την Ανδραβίδα, προβλέπει την βελτίωση του περιφερειακού δρόμου του Αεροδρομίου, μήκους 2.700 μέτρων, ενώ το άλλο τμήμα 2.000 μέτρων βρίσκεται στην περιοχή Ράχη της Κοινότητας Μυρσίνης.

«Είναι ένα έργο που αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της Ανδραβίδας και ιδιαίτερα των αγροτών της περιοχής, καθώς εδώ υπάρχουν μεγάλες αγροτικές εκτάσεις που καλλιεργούνται, οπότε με αυτό τον τρόπο βελτιώνονται και οι συνθήκες προσβασιμότητας αλλά και για τις καλλιέργειες και τα προϊόντα η διάθεση», εξήγησε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας-Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας.

«Στηρίζουμε την αγροτική οδοποιία, στηρίζουμε όλους τους δημότες γιατί πρέπει να υπάρχει μια ισόρροπη κατάσταση, για εμάς δεν υπάρχει μεγάλη πόλη, μικρή πόλη, όλος ο Δήμος είναι ένας και πάνω σε αυτή την βάση λειτουργούμε», τόνισε ο Δήμαρχος.

Ειδική μνεία στην Τεχνική Υπηρεσία από τον Δήμαρχο

Επίσης, έκανε ειδική μνεία και ευχαρίστησε θερμά «τους Αντιδημάρχους και προπάντων την Τεχνική Υπηρεσία, η οποία με λειψό προσωπικό, -φανταστείτε πως έχουμε μόνο τρεις-, «τρέχει» έργα 30 εκατ. ευρώ στον Δήμο. Καταλαβαίνετε πως για εμάς δεν υπάρχουν ούτε ωράρια ούτε Σαββατοκύριακα». Ακόμα, ο Γιάννης Λέντζας επεσήμανε: «Πρέπει να ευχαριστήσω και την Διεύθυνση Προγραμματισμού, την Οικονομική Υπηρεσία, πρέπει να αποδίδονται κάποια στιγμή τα εύσημα και στους υπαλλήλους από εκεί και πέρα υπάρχει μια συνεχόμενη προσπάθεια, πιστεύω ότι θα ανταποκριθούμε στα αιτήματα των δημοτών μας. Μπορεί να είμαστε σε δύσκολες συνθήκες και οικονομικές και βλέπετε με τον πόλεμο, τις αυξήσεις, τα καύσιμα κλπ προσπαθούμε και παλεύουμε και σύντομα οι πολίτες θα διαπιστώσουν ότι κάτι αλλάζει στον δήμο, κάτι γίνεται προς την σωστή πλευρά και ότι κάτι γίνεται πιο όμορφο. Συνεχίζουμε και προχωράμε».

Δ. Κεκάτος: «Ουσιαστικά έργα υποδομής»

Ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Διονύσης Κεκάτος, ανέφερε: «Έχουμε ένα έργο εδώ και ένα αντίστοιχο έργο στην κοινότητα Μυρσίνης τα οποία θα μπορούσα να χαρακτηρίσω και ουσιαστικά έργα υποδομής. Μετά από μεγάλη προσπάθεια έφτασε η στιγμή να το υλοποιήσουμε. Πιστεύω πως και οι κάτοικοι το θέλουν πολύ και οι αγρότες και γενικά η κοινότητα καθώς εξυπηρετεί και την ευρύτερη περιοχή».

Κ. Χαντζής: «Όλα αυτά είναι δρομολογημένα από τον Δήμαρχο»

Ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Χαντζής, τόνισε: «Το έργο αυτό εξυπηρετεί πάρα πολύ την Ανδραβίδα, γιατί εξυπηρετεί πάρα πολλούς αγρότες οι οποίοι διέρχονται από το σημείο και είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα που ξεκινούν από την Ανδραβίδα και όπως έχουμε δρομολογήσει φυσικά είναι και η πλατεία της Ανδραβίδας, ο ηλεκτροφωτισμός στους κεντρικούς δρόμους και όλα αυτά είναι δρομολογημένα από τον Δήμαρχο και την παράταξή μας και τον ευχαριστούμε».

Γ. Τσουραπάς: «Θα ολοκληρωθεί στο αρχικό χρονοδιάγραμμα»

Τέλος, από την πλευρά του ο Προϊστάμενος των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιώργος Τσουραπάς, ανέφερε: «Άλλο ένα έργο μεγάλο ξεκινά για τον Δήμο μας, όπως είπε και ο Δήμαρχος. Αυτή τη στιγμή εκτελούνται έργα μεγάλα, εμείς προσπαθούμε από την πλευρά μας να ανταποκριθούμε στις δύσκολες απαιτήσεις γιατί είμαστε μόνο τρία άτομα στην Τεχνική Υπηρεσία, θεωρώ ότι και αυτό το έργο με την βοήθεια του αναδόχου θα ολοκληρωθεί στο αρχικό χρονοδιάγραμμα που έχουμε μέχρι τέλη Αυγούστου αν δεν έχουμε κάτι απρόβλεπτο».

Περισσότερα Νέα