Εγκαταστάθηκε το «Seatrac» της Π.Ε Ηλείας, στις «Πλάκες» Κατακόλου

24 Ιουλίου - 19:32 Τοπικά

   Νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά εγκαταστάθηκε φέτος, από την Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, το σύστημα αυτόνομης πρόσβασης ατόμων με αναπηρία στη θάλασσα (seatrac) στη θέση «Πλάκες» στο Κατάκολο, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου.

   Νωρίς το πρωί  της Παρασκευής 3 Ιουνίου 2022, έγινε η διαμόρφωση του χώρου και ακολούθησε η τοποθέτηση του μηχανισμού, από το τεχνικό συνεργείο της εταιρείας η οποία έχει την αρμοδιότητα και ευθύνη εγκατάστασης, απεγκατάστασης και συντήρησης του Seatrac. Με την τοποθέτηση και του διαδρόμου προσέγγισης των αναπηρικών αμαξιδίων, τα  άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα που βρίσκονταν στο σημείο, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν το πρώτο τους μπάνιο.

   Ο κ. Γιαννόπουλος μιλώντας για την προσπάθεια που καταβλήθηκε και φέτος από τις Υπηρεσίες της Π.Ε Ηλείας για την έγκαιρη εγκατάσταση του μηχανήματος, σημείωσε μεταξύ άλλων «…για εμάς στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας αυτό ήταν ένα μεγάλο στοίχημα, για ένα λόγο παραπάνω, καθώς κατά την διάρκεια της πανδημίας και των περιορισμών, όπως όλοι, έτσι και τα άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα πιέστηκαν αρκετά. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που πριν την έλευση του πρώτου Σαββατοκύριακου του Ιουνίου, πολύ νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, μπορέσαμε να τους εξασφαλίσουμε το δικαίωμα της εύκολης και ισότιμης πρόσβασης στη θάλασσα». Παράλληλα, ο κ. Αντπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στα αποτελέσματα μελέτης που αφορούν στη χρησιμότητα και ωφελιμότητα των συστημάτων Seatrac, εξηγώντας πως «…αποτελεί τη μοναδική λύση παγκοσμίως που επιτρέπει τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα να μπουν στη θάλασσα αυτόνομα ,και μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της μελέτης λειτουργεί ως ισχυρό κίνητρο και εξασφαλίζει 10 φορές περισσότερο τη δυνατότητα πρόσβασης στη θάλασσα. Και μόνο αυτό, καταδεικνύει πόσο σημαντικό είναι να διασφαλίζουμε αυτή τη δυνατότητα σε άτομα με αναπηρία και κινητικά προβλήματα».

   Παρόντες στην διαδικασία εγκατάστασης ήταν επίσης ο Αντιδημάρχος Πύργου Γιάννης Αργυρόπουλος, ο Λιμενάρχης Κατακόλου Κωνσταντίνος Χαραλάμπους, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κώστας Καραγιάννης, η Διευθύντρια Διοικητικού Οικονομικού της Π.Ε Ηλείας Σίσσυ Νικολάου, καθώς επίσης τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου Παραπληγικών και Κινητικά Αναπήρων Π.Ε Ηλείας Παντελής Παπαναγιώτου και Γιώργος Παπανικολόπουλος, οι οποίοι ευχαρίστησαν τον κ. Γιαννόπουλο και τα στελέχη των Υπηρεσιών της ΠΕ Ηλείας για την σοβαρή προσπάθεια που καταβάλουν κάθε χρόνο για την έγκαιρη εγκατάσταση του Seatrac, προκειμένου τα άτομα με αναπηρία να απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες και τα οφέλη του θαλασσινού μπάνιου.

Περισσότερα Νέα