Εγκρίθηκαν άμεσα πιστώσεις για την αποκατάσταση βλαβών και ζημιών από τις πρόσφατες θεομηνίες στην Ηλεία

24 Ιουλίου - 19:30 Τοπικά

Με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Γιάννη Τσακίρη εντάχθηκαν και χρηματοδοτούνται με 24 εκατ. ευρώ έργα για την αποκατάσταση βλαβών που προέκυψαν έπειτα από φυσικές καταστροφές, έπειτα από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων στα τέλη του περασμένου χρόνου.

Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κινήθηκαν έγκαιρα, αποτύπωσαν τα προβλήματα που είχαν παρουσιαστεί στις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα στην κατάθεση αιτήματος χρηματοδότησης συνολικού ύψους 38,6 εκατ. ευρώ.

Μέσα σε λίγους μήνες εγκρίθηκαν οι πρώτες  πιστώσεις που αφορούν έργα αποκατάστασης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο και των τριών Περιφερειακών Έργων, αλλά και αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις.

Ειδικότερα, στην Π.Ε. Ηλείας χρηματοδοτούνται έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,87 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα,, εγκρίθηκε πίστωση 1,9 εκατ. ευρώ για την αποκατάσταση βλαβών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο στο Δήμο Ανδραβίδας –-Κυλλήνης, όπου έχουν διαπιστωθεί αποσταθεροποιήσεις πρανών και ερεισμάτων, καθιζήσεις οδοστρωμάτων και καταπτώσεις βράχων, με αποτέλεσμα να απαιτούνται νέα έργα βελτίωσης υποδομών.

Επίσης εγκρίθηκαν άλλες 900.000 ευρώ προορίζονται για έργα που αφορούν την αποκατάσταση βλαβών στα υδατορέματα (ποταμούς, χειμάρρους κλπ) εντός του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης, καθώς απαιτούνται έργα καθαρισμού και μόρφωσης της κοίτης για την άρση ανωμαλιών ή και της πλήρωσης της κοίτης με φερτά υλικά που προκάλεσε το πλημμυρικό φαινόμενο. Προβλέπεται ακόμη, αποκατάσταση των υφιστάμενων αντιπλημμυρικών έργων που έχουν υπ0οτστεί ζημιές.

Επίσης με 71.000 ευρώ χρηματοδοτείται η αποκατάσταση ζημιών στο αρδευτικό δίκτυο ΤΟΕΒ Μυρτουντίων, όπου σε συγκεκριμένες θέσεις έχουν προκληθεί σοβαρές βλάβες. Ειδικότερα παρεμβάσεις θα γίνουν στην περιοχή Καπελέτου και στον οικισμό Αγίου Γεωργίου Τραγανού.

Περισσότερα Νέα