Είχαν ρημάξει τον Πύργο και τη γύρω περιοχή οι ανήλικοι δραπέτες του Βόλου. Μέχρι τώρα 9 κλοπές εξιχνιάστηκαν!

24 Ιουλίου - 18:48 Τοπικά

Εξαρθρώθηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σπείρα αποτελούμενη από τέσσερις ανηλίκους ημεδαπούς η οποία διέπραττε κλοπές στην Ηλεία.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν δύο ανήλικοι ηλικίας 16 και 14 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη κλοπών κατ’ εξακολούθηση.

Τις ίδιες κατηγορίες αντιμετωπίζουν δύο ακόμα ανήλικοι συνεργοί των συλληφθέντων ηλικίας επίσης 16 και 14 ετών οποίοι αναζητούνται από τις Αρχές.

Επισημάνεται ότι οι δύο συλληφθέντες είχαν διαφύγει τον περασμένο Ιούλιο και Μάιο αντίστοιχα από το ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου όπου κρατούνταν με διατάξεις των κ. Ανακριτών Ηλείας και Κορίνθου, για κλοπές.

Ειδικότερα οι τέσσερις ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, τις τελευταίες είκοσι μέρες, προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εντοπίζοντας μικρά ανασφάλιστα παράθυρα ή διαρρηγνύοντας αυτά, έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να μεταφέρουν.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί εννέα κλοπές σε οικίες που αφορούν τις εξής περιοχές. Αναλυτικότερα :

Ø Πέντε στον Πύργο

Ø Δύο στα Χανάκια

Ø Και δύο στο Λαμπέτι

Επίσης οι τέσσερις δράστες είχαν αφαιρέσει και δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα από την περιοχή της Γαστούνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου.

Περισσότερα Νέα