Εκδήλωση – ενημέρωση στο ΙΕΚ Σμαρνάκη για την έμφυλη βία: «Δεν είσαι μόνη! Μίλησε μας!».

22 Νοεμβρίου - 11:36 Τοπικά

Η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί από τους διεθνείς και ευρωπαϊκούς οργανισμούς ως Διεθνής Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών.

Γυναικοκτονίες, κακοποίηση, βιασμοί, σεξουαλική παρενόχληση, οικονομική-συναισθηματική-ψυχική-λεκτική βία, συνθέτουν το πάζλ της καθημερινότητας μεγάλου αριθμού  γυναικών στην Ελλάδα αλλά και παγκόσμια.

Με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στο σοβαρό αυτό κοινωνικό ζήτημα, πραγματοποιήθηκε στο ΙΕΚ ΣΜΑΡΝΑΚΗ, την Δευτέρα 20/11/2023, ενημέρωση από τους κ.κ. Γεωργακόπουλο Παναγιώτη, Ψυχολόγο-Υπεύθυνο Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Πύργου και Γιαννόπουλο Θοδωρή, Κοινωνιολόγο-Σύμβουλο Υποδοχής του Κέντρου, με σύνθημα «Δεν είσαι μόνη! Μίλησε μας!».

Μετά την μεστή και ενδιαφέρουσα παρουσίαση ακολούθησε συζήτηση ώστε οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες να συνειδητοποιήσουν πως η συμπαράσταση και η στήριξη από τον κοινωνικό περίγυρο αποτελεί σημαντικότατο παράγοντα ώθησης στην καταγγελία περιστατικών βίας και στο «σπάσιμο» του κύκλου της κακοποίησης.

Περισσότερα Νέα