Εκδήλωση υπό τον Πρωθυπουργό με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των γυναικών Επικοινωνία Αυγερινοπούλου με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πύργου

24 Ιουλίου - 16:22 Τοπικά

Η προστασία των κακοποιημένων γυναικών αποτελεί από τις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, η οποία στέκεται δίπλα στις γυναίκες. Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών που εορτάζεται την 25η Νοεμβρίου κάθε έτους, ο Πρωθυπουργός, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, θα συζητήσει σήμερα και ώρα 17.00’ με στελέχη του Δικτύου Δομών της Γενικής Γραμματείας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Είναι μια εκδήλωση που θα παρακολουθήσουμε οι Βουλευτές και δη οι γυναίκες Βουλευτές που τρέφουμε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτά τα ζητήματα και στηρίζουμε κάθε τέτοια πρωτοβουλία.

Την συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογράφος Ελεονώρα Μελέτη, ενώ θα μετέχουν η κα Μαρία Συρεγγέλα, Γενική Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής & Ισότητας των Φύλων, η κα Βασιλική Αρτινοπούλου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο κ. Γρηγόρης Λέων, Ιατροδικαστής και Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρείας, ο κ. Αλέξανδρος Βασιλικός, Πρόεδρος του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, η κα Εύη Λεζγή, Ψυχολόγος και Στέλεχος της Γραμμής SOS 15900, η κα Γεωργία Πασσά, Αστυνόμος Β΄ και Προϊσταμένη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας ΕΛ.ΑΣ., η κα Ειρήνη Κυριάκη, Πολιτική Επιστήμονας και μέλος της Τριμελούς Ομάδας Επιστημονικού Συντονισμού του Δικτύου Δομών, η κα Ειρήνη Σιώζου, Νομικός και Στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Αθήνας, ο κ. Δημήτρης Στεφανίδης, Κοινωνιολόγος και Στέλεχος του Συμβουλευτικού Κέντρου Αλεξανδρούπολης και η κα Νατάσα Μακρυδήμα, Ψυχολόγος του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών Αγρινίου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την διαδικτυακή συζήτηση στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.youtube.com/watch?v=gsL82nKTjgk&feature=youtu.be&ab_channel=%CE%93.%CE%93.%CE%9F%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B5%CE%B9%CE%B1%CE%BA%CE%AE%CF%82%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82%26%CE%99%CF%83%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82%CF%84%CF%89%CE%BD%CE%A6%CF%8D%CE%BB%CF%89%CE%BD

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, αντιστοίχως ήρθε σε επικοινωνία με το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Πύργου και συζήτησαν για τις ανάγκες του Κέντρου, προκειμένου να συνεχίσει απρόσκοπτα το σπουδαίο κοινωνικό του έργο και να προσφέρει «καταφύγιο», συμβουλευτική, ψυχολογική και κοινωνική υποστήριξη στις γυναίκες που υφίστανται ή έχουν υποστεί οποιαδήποτε μορφή βίας ή εκμετάλλευσης. Το Κέντρο χρήζει περαιτέρω ενίσχυσης των νομικών του υπηρεσιών και η Δρ. Αυγερινοπούλου, αλλά και άλλοι συνάδελφοι της δικηγόροι προσφέρθηκαν να συνδράμουν αφιλοκερδώς με νομικές συμβουλές.

Περισσότερα Νέα