Έκκληση Χαρδαλιά προς την ηλικιακή ομάδα 18-39

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

«Πιστά και ευλαβικά πρέπει να τηρούνται τα μέτρα», διεμήνυσε ο υφυπουργός Πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα, στον απόηχο του νέου αρνητικού ρεκόρ (667 κρούσματα) που λίγο νωρίτερα είχε ανακοινώσει ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης.

Τόσο ο κ. Μαγιορκίνης όσο και ο κ. Χαρδαλιάς επισήμαναν εμφατικά ότι η ηλικιακή ομάδα από 18 έως 39 ετών συμβάλει καταλυτικά στη διασπορά του ιού. Ο καθηγητής τόνισε ότι η ηλικιακή ομάδα 18-39 είναι ενισχυμένη κατά 10-20% αναφορικά με τη συμμετοχή της στην επιδημία σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και έκανε έκκληση προς τους νέους: «Να προσέχουν ιδιαίτερα και να χρησιμοποιούν τη μάσκα».

Ο ιός στη χώρα μας δείχνει «στοιχεία σταθερής εξάπλωσης», είπε ο κ. Μαγιορκίνης, σημειώνοντας ότι «το επιδημιολογικό φορτίο έχει αυξηθεί σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας».

Δηλώσεις Χαρδαλιά

Ο κ. Χαρδαλιάς, αφού τόνισε ότι όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης και πως το κράτος κάνει όλα όσα πρέπει, επισήμανε ότι «ο μέσος όρος ηλικιάς των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη ήταν 30 ετών, ενώ στην Αττική 33 ετών». «Την ευθύνη για την τήρηση των μέτρων την έχει ο καθένας προσωπικά και αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο», πρόσθεσε με έμφαση.

«Δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή να επιστρέψουν οι φίλαθλοι στα γήπεδα, θα ήταν το λάθος μήνυμα προς την κοινωνία», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. «Υπήρχε μεγάλη πίεση από τα κρούσματα, όπως βλέπετε και σήμερα που έχουμε ρεκόρ», απάντησε, ερωτηθείς γιατί η κυβέρνηση πήρε πίσω την απόφαση για παρουσία μικρής μερίδας φιλάθλων στα γήπεδα.

Εύθραυστη παραμένει η κατάσταση στην Αττική, είπε ο υφυπουργός. «Ο κεντρικός τομέας της Αττικής είναι επιβαρυμένος. Η Αττική είναι σε σταθερή κατάσταση δεν βγάζει μεγάλο αριθμό κρουσμάτων. Λόγω του όγκου και του πληθυσμού που συνοδεύει την μητροπολιτική Αθήνα η κατάσταση μπορεί να ανατραπεί σε λίγα 24ωρα», τόνισε.

Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι αύριο Τετάρτη θα μεταβεί στην Καστοριά και την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη.

Περισσότερα Νέα