Ελληνικό Ωδείο Πύργου: Μουσικές Σπουδές στις σχολές Πνευστών και Κρουστών Οργάνων

24 Ιουλίου - 16:25 Τοπικά

       Το Ελληνικό Ωδείο Πύργου έχει δημιουργήσει Σχολές και Τμήματα σε όλα τα επίπεδα μουσικών σπουδών. Εκτός από τις Αναγνωρισμένες από το κράτος Σχολές, υπάρχουν και οι Σχολές, που παρέχουν όλες τις σύγχρονες μουσικές κατευθύνσεις, στην οργανική, θεωρητική και φωνητική μουσική.

       Ανάμεσα στις Αναγνωρισμένες Σχολές λειτουργεί και η ΣΧΟΛΗ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ , με αφετηρία το τμήμα φλάουτου.

              Η φλογέρα (φλάουτο με ράμφος) αποτελεί παγκοσμίως το κοινώς αποδεκτό προπαιδευτικό μουσικό όργανο, για παιδιά ηλικίας 6-9 ετών.

       Με το ξεκίνημα της φετινής σχολικής χρονιάς, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε και πάλι στο εκπαιδευτικό μας προσωπικό, τον Στράτο Κοντέλη, διπλωματούχο φλαουτίστα, με καλλιτεχνική εμπειρία 31 ετών σε ωδεία και εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας μας.
     Είναι διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Αμαλιάδας, με σπουδές φλογέρας, φλάουτου και θεωρητικών Ευρωπαϊκής Μουσικής σε Ελλάδα και Ρουμανία, επιτυχόντα στο μοναδικό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για μουσικούς του 2001.
      Η εμπειρία του, οι μαθητές της σχολής του, καθώς και όσοι μαθήτευσαν κοντά του, εγγυώνται ένα υψηλό επίπεδο σπουδών στο φλάουτο και το φλάουτο με ράμφος (φλογέρα), αναβαθμίζοντας τη σχολή πνευστών οργάνων του Ελληνικού Ωδείου Πύργου.

      Καθώς το ενδιαφέρον των σπουδαστών προχωρά σε σπουδές πέραν των κλασσικών, το Ελληνικό Ωδείο Πύργου , έχει ανταποκριθεί με επιτυχία , δημιουργώντας νέες Σχολές και Τμήματα, όπως αυτό των κρουστών.
   Τα ΚΡΟΥΣΤΑ (ΝΤΡΑΜΣ), είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Λαϊκής, Ελαφράς, Ethnic και Jazz  Μουσικής, με διδάσκοντα του τμήματος στο Ωδείο μας, τον μουσικό, συμπολίτη μας, Γιάννη Σπυρόπουλο, με μεγάλη και πολυετή καλλιτεχνική εμπειρία με συμμετοχές σε εγνωσμένης αξίας ορχήστρες, πλαισιώνοντας καταξιωμένους μουσικούς.
    Το πιο γνωστό από τα κρουστά όργανα, χωρίς αμφιβολία είναι το  ντραμς σετ, το πιο εντυπωσιακό μουσικό όργανο.  Η εκμάθηση των κρουστών δίνει την ευκαιρία στον σπουδαστή να ανακαλύψει έναν νέο διασκεδαστικό τρόπο χειρισμού των μελών του (πόδια-χέρια) που από τη στιγμή που θα τα καταφέρει να τα συγχρονίσει αλλά και να ανεξαρτητοποιήσει την κίνησή τους, θα έχει απεριόριστες δυνατότητες παραγωγής μουσικού και μελωδικού ήχου.

Οι εγγραφές για όλες τις Σχολές και τα Τμήματα του Ελληνικού Ωδείου συνεχίζονται!

Περισσότερα Νέα