Έμποροι , Κρεοπώλες, Οπωροπώλες κλείνουν τα καταστήματά τους και συμμετέχουν στην πορεία της Πέμπτης

24 Ιουλίου - 17:19 Τοπικά

Την Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη των μελών του Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου με θέμα την συμμετοχή στην εκδήλωση διαμαρτυρίας για τα σκουπίδια που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 23 Απριλίου 2015 και ώρα 12.00 μπροστά από το κτίριο της π. Νομαρχίας Ηλείας. Στη σύσκεψη αυτοβούλως παραβρέθηκαν και οι Πρόεδροι των Συλλόγων Κρεοπωλών και Οπωροπωλών του δήμου Πύργου, οι οποίοι και συνυπογράφουν την κάτωθι ανακοίνωση:

Τα τελευταία χρόνια ο εμπορικός κόσμος της περιοχής μας και ολόκληρη η τοπική κοινωνία ταλαιπωρείται – σχεδόν επί καθημερινής βάσης – από τεράστιους όγκους απορριμμάτων που παραμένουν επί μακρόθεν σε κοινόχρηστους χώρους, μπροστά από τα μαγαζιά και τις επιχειρήσεις μας. Η κατάσταση πια έχει φτάσει στο απροχώρητο – ευθύνες υπάρχουν και πρέπει κάποια στιγμή να αποδοθούν – προέχει όμως η άμεση επέμβαση και ενεργοποίηση και της κυβέρνησης, τώρα που κινδυνεύουν οι ζωές των πολιτών, πέρα από τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην τοπική οικονομία. Σ’ αυτήν την πολύ δύσκολη στιγμή για τον Δήμο μας, η μικροπολιτική και η αποποίηση ευθυνών με τη «λογική του Ποντίου Πιλάτου» και της αναρμοδιότητας, δεν έχουν θέση και είναι εξίσου κατακριτέες και επικίνδυνες.

Ως εκπρόσωποι του εμπορικού κόσμου δηλώνουμε την έμπρακτη αγωνία μας και είναι αυτονόητο ότι θα έχουμε παρουσία και εκπροσώπηση στην εκδήλωση διαμαρτυρίας που θα διοργανωθεί την Πέμπτη. Ωστόσο επειδή η υποκρισία περισσεύει, δηλώνουμε ότι για να έχει επιτυχία η κινητοποίηση θα πρέπει την ώρα διαμαρτυρίας να είναι κλειστά καταστήματα, super market, περίπτερα, αρτοποιεία και ζαχαροπλαστεία, καφέ και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, δημόσιες υπηρεσίες, επιμελητήριο, ιατρεία, δικηγορικά γραφεία κ.λ.π.

Οι Πρόεδροι των Συλλόγων,

Γεώργιος Αναστ. Ανδριόλας

Ιωάννης Μαλλιόπουλος

Μιχάλης Αποστολόπουλος

Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Πύργου

Πρόεδρος Συλλόγου Κρεοπωλών Πύργου

Πρόεδρος Συλλόγου Οπωροπωλών Πύργου

Περισσότερα Νέα