Ένα… δάσος χασίς καλλιεργούσε 59χρονος στο Αρκούδι!!!

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Εντοπίστηκαν δύο φυτείες κάνναβης περιμετρικά της οικίας του, οι οποίες καλύπτονταν από δασική βλάστηση

 

 Ο δράστης είχε ένα πλήρες αυτοσχέδιο δίκτυο ποτίσματος για την καλλιέργεια των φυτών, συνδεδεμένο με εξωτερική

βρύση της οικίας του

 

Κατασχεθήκαν συνολικά (835) δενδρύλλια κάνναβης, περισσότερο από μισό κιλό κάνναβης, ένας αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός, βραδύκαυστο φυτίλι και πυρίτιδα

 

 

Συνελήφθη, χθες (25-4-2015) το πρωί, σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι Ηλείας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Αμαλιάδας, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 59 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για καλλιέργεια, διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών ουσιών (κάνναβη) καθώς και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Πιο συγκεκριμένα, μετά από κατάλληλη και συστηματική αστυνομική έρευνα, εντοπίστηκαν σε παραθαλάσσια περιοχή στο Αρκούδι, περιμετρικά της οικίας του 59χρονου, δύο φυτείες κάνναβης, οι οποίες περιείχαν συνολικά (771) δενδρύλλια και καλυπτόταν από δασική βλάστηση.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, παρουσία δικαστικού λειτουργού, στην οικία του δράστη, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν :

  • Τρεις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (64) γραμμάριων
  • Σπόρους κάνναβης συνολικού βάρους (391) γραμμαρίων
  • Αυτοσχέδιος Εκρηκτικός Μηχανισμός (Α.Ε.Μ.), αποτελούμενος από ποσότητα πυρίτιδας συσκευασμένη με μονωτική ταινία, επικολλημένη σε πέτρα
  • Βραδύκαυστο φυτίλι μήκους (11) μέτρων και
  • Πυρίτιδα βάρους (140) γραμμαρίων περίπου

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην αυλή της οικίας του δράστη και σε κοντινή απόσταση περιμετρικά του σπιτιού του, σε διάφορα σημεία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα εξής :

  • Τέσσερις συσκευασίες κάνναβης συνολικού βάρους (397) γραμμάριων
  • (178) γραμμάρια κάνναβης τα οποία είχε αποκρύψει σε πλαστικό δοχείο μέσα στο έδαφος.

Για την καλλιέργεια των φυτών, ο δράστης είχε συνδέσει ένα πλήρες, αυτοσχέδιο δίκτυο ποτίσματος, με εξωτερική βρύση της οικίας του, ενώ μέσα σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, σε δασική έκταση, κοντά στο σπίτι του, καλλιεργούσε (64) φυτά κάνναβης μέσα σε γλάστρες.

Παράλληλα από τον έλεγχο των στοιχείων του δράστη προέκυψε ότι, εκκρεμεί σε βάρος του απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αμαλιάδας για παράβαση της Νομοθεσίας περί αυθαιρέτων.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας και κρατείται προκειμένου να οδηγηθεί την προσεχή (Τετάρτη 29-4-2015) στον κ. Ανακριτή Αμαλιάδας.

Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Αμαλιάδας, ενώ όλα τα φυτά εκριζώθηκαν και τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.

 

Περισσότερα Νέα