Ένα ηχηρό μήνυμα ελπίδας σε όλες τις γυναίκες – Εκδήλωση για τον καρκίνο του μαστού από τον Δήμο Πύργου

24 Ιουλίου - 16:24 Τοπικά

Η ευαισθησία και η ανθρωπιά περίσσευαν στην πολύ όμορφη εκδήλωση που πραγματοποίησε ο δήμος Πύργου για την ενημέρωση κατά του καρκίνου του μαστού. Το μήνυμα της Ελπίδας μεταδόθηκε σε όλη την πόλη με δράσεις και ομιλίες καταξιωμένων γιατρών που κοινό παρονομαστή όλων είχαν ένα: η πρόληψη και η έγκαιρη διάγνωση σώζει ζωές.

Δεκάδες γυναίκες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του δήμου Πύργου και συγκεντρώθηκαν νωρίς το απόγευμα στην κεντρική πλατεία της πόλης προκειμένου να “περπατήσουν για την Ελπίδα”. Σε μια διαδρομή από την πλατεία Σάκη Καράγιωργα μέχρι το θεματικό πάρκο του Ξυστρή όπου και πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες των ιατρών και των εκπροσώπων όλων των φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας.

Την εκδήλωση διοργάνωσε ο Δήμος Πύργου, η Υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας, ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας , ο Πολιτιστικός σύλλογος τραπεζικών υπαλλήλων ν. Ηλείας, η ΔΗΚΕΠ, η ΔΕΠ ΑΕ ΟΤΑ, ο ΔΟΠΠ και το γραφείο Εθελοντισμού του δήμου.

Οι χαιρετισμοί και οι ομιλίες της ιατρικής κοινότητας.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος καλωσόρισε όλες τις γυναίκες που παρευρέθηκαν, μίλησε με ευαισθησία για τις γυναίκες-μαχήτριες και δεσμεύτηκε για νέες δράσεις πάντα με κοινωνικό πρόσημο.

Σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν ο αντιδήμαρχος Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Πύργου κ. Ανδρέας Βγενόπουλος, ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ηλείας, Αιδεσιμότατος πατέρας Ιωάννης Διαμαντόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Ολυμπίας κ. Νίκος Κατσαρός, και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου τραπεζικών υπαλλήλων ν. Ηλείας κ. Κώστας Τριανταφυλλόπουλος. Ιδιαίτερη στιγμή η αναφορά στην απουσία της νέας Συμβούλου Πολιτισμού κ. Φλώρας Παπαγιαννάκη, της τραγικής μητέρας του αδικοχαμένου ειδικού φρουρού Άγη Πετρόπουλου, στη μνήμη του οποίου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγής. Την ομιλίας της διάβασε η συντονίστρια της εκδήλωσης Βίκυ Γκουγκουστάμου.

Τις ομιλίες της ιατρικής κοινότητας “άνοιξε” ο ογκολόγος, Ομότιμος καθηγητής χειρουργικής του Παν/μίου Πατρών κ. Δημήτριος Κούκουρας ο οποίος μίλησε για την “Πρώιμη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού”.Το λόγο αμέσως μετά πήρε η ιατρός-κυτταρολόγος κ. Σοφία Χορηγά, η ομιλία της οποίας κινήθηκε σε δύο άξονες. Ο πρώτος αφορούσε τις “Παθήσεις του μαστού: τι πρέπει να ξέρουμε για τη διάγνωση και τη θεραπεία τους” και ο δεύτερος το “ρόλο της παρακέντησης με λεπτή βελόνα στις παθήσεις του μαστού”. Τέλος, η ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια Ελένη Παναγούλια ανέλυσε την “ψυχική διάσταση του καρκίνου του μαστού”.

Στο βήμα ανέβηκε επίσης και η γυναικολόγος -χειρουργός του μαστού Ελένη Βασιλοπούλου η οποία αναφέρθηκε στην πρόληψη και θεραπεία του μαστού .

Η βραδιά έκλεισε με την παρουσία μιας γυναίκας που έδωσε τον δικό της αγώνα πριν μερικά χρόνια και βγήκε νικήτρια. Η συνεργάτιδα του δήμου Πύργου κ. Μαρία Φίλη εξιστόρησε τη δική της μάχη με τον καρκίνο του μαστού θέλοντας να δώσει δύναμη σε όσες γυναίκες αγωνίζονται αλλά και τις οικογένειές τους που βρίσκονται στο πλευρό τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πύργου Ολυμπίας δώρισε 12 μαστογραφίες στις γυναίκες που συμμετείχαν, κατόπιν κλήρωσης.

Περισσότερα Νέα