Ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτηση του έργου ανάπλασης του πρώην εργοστασίου του ΑΣΟ Πύργου – Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου και των εκπροσώπων του Φεστιβάλ, με τον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

   Ένα βήμα πιο κοντά στη δημοπράτηση, βρίσκεται πλέον η ανάπλαση του πρώην εργοστασίου του ΑΣΟ Πύργου και τη μετατροπή του σε μόνιμη έδρα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά & Νέους, καθώς πριν από μερικές ημέρες ολοκληρώθηκε η αρχιτεκτονική μελέτη, η οποία και παρουσιάστηκε στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο και στους εκπροσώπους του Φεστιβάλ.

   Η τελική παρουσίαση της Αρχιτεκτονικής Μελέτης από τον Τεχνικό Σύμβουλο που είχε αναλάβει την υποστήριξη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε Ηλείας στην ωρίμανση των μελετών για τη βελτιστοποίηση του σχεδιασμού και τη δημοπράτηση του έργου, έγινε στην Αθήνα και παρόντες ήταν, εκτός από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Δημήτρης Σπύρου και ο αναπληρωτής Καλλιτεχνικός Διευθυντής Παντελής Παντελόγλου.

Προσαρμοσμένη στις ανάγκες του Φεστιβάλ Κινηματογράφου

   Η ενεργός συμμετοχή των εκπροσώπων του Φεστιβάλ στη διαμόρφωση της τελικής Αρχιτεκτονικής Μελέτης αποτελεί εξαρχής σταθερή επιδίωξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και προσωπικά του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλου, για αυτό και όλους τους προηγούμενους μήνες, από την ανάληψη του έργου του Τεχνικού Συμβούλου, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συναντήσεις εργασίας αλλά και τηλεδιασκέψεις μεταξύ των εμπλεκομένων μερών.

   «Ο εν λόγω χώρος θα αποτελέσει “το σπίτι” του Φεστιβάλ Κινηματογράφου. Έτσι λοιπόν δόθηκε αρκετός χρόνος για διαβούλευση, μεταξύ του Τεχνικού Συμβούλου και του Φεστιβάλ, ζητήθηκαν οι παρατηρήσεις και επισημάνσεις των εκπροσώπων του, προκειμένου το έργο να είναι απόλυτα λειτουργικό και οι χώροι και εγκαταστάσεις του να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες και απαιτήσεις του Φεστιβάλ», εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, σημειώνοντας παράλληλα ότι η βοήθεια και συνδρομή τους ήταν πολύτιμη σ’ αυτό το στάδιο της προετοιμασίας και της ωρίμανσης της μελέτης.

   Μετά την αποδοχή της Αρχιτεκτονικής Μελέτης, ακολουθούν εξίσου σημαντικά βήματα, όπως είναι η ολοκλήρωση και οριστικοποίηση και άλλων μελετών, καθώς και η διευθέτηση μιας σειράς διαδικαστικών και τυπικών ζητημάτων, με την περαίωση των οποίων θα μπορέσει η Περιφερειακή Αρχή να προχωρήσει στην δημοπράτηση του έργου.

Σημαντική ημέρα για την Π.Ε Ηλείας

   Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του, καθώς έπειτα από πολύμηνη προσπάθεια ολοκληρώνεται μια σημαντική μελέτη και δρομολογείται η υλοποίηση ενός εξαιρετικά σημαντικού έργου για την Ηλεία. «Η στέγαση του Φεστιβάλ Κινηματογράφου, του σημαντικού αυτού κινηματογραφικού θεσμού με τον διεθνή χαρακτήρα και αντίκτυπο, είναι υψηλής προτεραιότητας στόχος για εμάς στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Θεωρούμε ότι έχουμε υποχρέωση απέναντι σ’ αυτούς που επί 25 χρόνια, έχουν γίνει οι καλύτεροι πρεσβευτές της Ηλείας μέσω του Φεστιβάλ, αλλά και στις επόμενες γενιές, καθώς εδώ, στην Ηλεία, γεννιούνται και καλλιεργούνται ταλέντα και καλλιτεχνικές προσωπικότητες. Το Φεστιβάλ, σε λίγο καιρό θα έχει το δικό του “σπίτι” με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου, αφού η προσφορά του Φεστιβάλ Κινηματογράφου είναι πολύτιμη για τον τόπο και τους ανθρώπους του»,  δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Γιαννόπουλος.

   Αξίζει  να σημειωθεί ότι, με την ολοκλήρωση και οριστικοποίηση των υπολοίπων απαιτούμενων μελετών, θα ανακοινωθούν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για τη δημοπράτηση του έργου, ενώ θα πραγματοποιηθεί και η επίσημη παρουσίαση του έργου και της Μακέτας.

25 χρόνια Φεστιβάλ – «Σινεμά στις Πλατείες» – «Ένα μύθο θα σας πω»

   O κ. Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε και τα Γραφεία του Φεστιβάλ στην Αθήνα, όπου με τους κ.κ Σπύρου και Παντελόγλου συζήτησαν λειτουργικά και οργανωτικά θέματα, ενόψει της επετειακής μορφής που θα έχει φέτος το 25ο Φεστιβάλ, καθώς συμπληρώνει ¼ αιώνα ζωής, προσφοράς και δράσης.

   Από την “ατζέντα” δε θα μπορούσε να λείπει και η ενημέρωση  για την – καθιερωμένη και πολυαναμενόμενη πάντα – δράση «Σινεμά στις Πλατείες», η οποία για 9η συνεχή χρονιά θα δώσει τη δυνατότητα σε παιδιά απομακρυσμένων περιοχών και στις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν δωρεάν, στη μεγάλη οθόνη, ποιοτικές και συχνά πολυβραβευμένες ταινίες. Το πρόγραμμα προβολών φέτος διαθέτει 13 ξένες ταινίες μυθοπλασίας με ελληνικούς υπότιτλους, 7 ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας και 3 ξένες ταινίες κινουμένου σχεδίου.

   Επιπρόσθετα, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, στον Σταφιδόκαμπο και στην Κρέστενα, οι μαθητές και οι μαθήτριες 18 Γυμνασίων και Λυκείων της Ηλείας, θα παρουσιάσουν τις ταινίες μικρού μήκους που δημιούργησαν στο πλαίσιο της δράσης του Φεστιβάλ, «Έναν μύθο θα σας πω». Πρόκειται για 18 ταινίες, όλες εμπνευσμένες από την ιστορική κληρονομιά, το φυσικό περιβάλλον και τα παραδοσιακά προϊόντα του τόπου τους!

 

 

Περισσότερα Νέα