Ενδυνάμωση νεαρών γυναικών Ρομά στο Δήμο Πύργου

21 Φεβρουαρίου - 08:59 Τοπικά

Ο Δήμος Πύργου , μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά,  στήριξε το έργο που υλοποίησε η Ένωση Εταιρειών με επικεφαλής εταίρο την CONSUL A.E., και  συμμετέχοντες μεταξύ άλλων , τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό ΑΡΩΓΗ ΑΜΚΕ και την ΜΚΟ ΕΝΩΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΡΟΜΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνική Ένταξη και Ενδυνάμωση των Ρομά», που προκήρυξε το Υπουργείο Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων Χρηματοδοτικός Μηχανισμός Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΧΜ ΕΟΧ).

Ο Δήμος Πύργου μέσω του διευρυμένου Κέντρου Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά, στάθηκε αρωγός στο ανωτέρω έργο  , καθώς βοήθησε την προσπάθεια του φορέα υλοποίησης με επαφές και κατευθύνσεις σχετικά με το πλαίσιο διαβίωσης και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κοινότητας.

Ο Αντιδήμαρχος  Κοινωνικής Προστασίας  & Υγείας Τζουανόπουλος Δημήτριος,  τόνισε τη σημασία του έργου, καθώς μέσω αυτού , πραγματοποιήθηκε ένας μεγάλος αριθμός συνεδριών συμβουλευτικής σε περίπου 40 ωφελούμενες γυναίκες . Μάλιστα το επόμενο διάστημα αναμένεται να πραγματοποιηθεί, από την Ένωση Εταιρειών  και μία σχετική ημερίδα που θα πραγματεύεται επίκαιρα κοινωνικά ζητήματα.   

Περισσότερα Νέα