Ενημερωτική επίσκεψη στελεχών της Πυροσβεστικής:  Οι μαθητές Γυμνασίου Καράτουλα μαθαίνουν την πυρόσβεση

9 Μαρτίου - 11:09 Τοπικά

Ένα ξεχωριστό μάθημα πυρασφάλειας και πυρόσβεσης προσέφεραν με την επίσκεψή τους στο Γυμνάσιο Καράτουλα στελέχη από το Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου. Την εκδήλωση ενημέρωσης προλόγισε η Διευθύντρια του Σχολείου κ. Μαρία Ζώντου, που τόνισε στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που παρακολουθούσαν την αξία μερικών γνώσεων, για την καλύτερη ζωή και λειτουργία του σχολικού χώρου. Η Διευθύντρια επίσης ευχαρίστησε και την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την ανταπόκριση στο αίτημα επιμορφώσεως. Και η Πυρασφάλεια και η Πυρόσβεση αποτελούν χρήσιμες γνώσεις για κάθε υπεύθυνο πολίτη. 

Την επιμόρφωση έκαναν ο Πυραγός Δημήτριος Τσιμπογιάννης και ο Υπαρχιπυροσβέστης Γεώργιος Κωστόπουλος. Τα δύο στελέχη της Πυροσβεστικής απάντησαν άμεσα και ουσιαστικά σε ερωτήσεις και απορίες των μαθητών και των μαθητριών του Γυμνασίου, όχι μόνο για την αντιμετώπιση ενός κινδύνου, αλλά και για την πρόληψή του.

Και καλή πρόληψη και ουσιαστική αντιμετώπιση του κινδύνου

 Καθοριστικής σημασίας, κατά τα στελέχη της Πυροσβεστικής, έχει η καλή γνώση του θέματος και η εκπαίδευση όλων, μικρών και μεγάλων, στην γενικότερη συμβολή στο πρόβλημα. Η περιοχή της Ωλένης του Δήμου Πύργου, όπως τονίστηκε, υπήρξε κατά καιρούς στο παρελθόν θύμα μεγάλων και καταστροφικών πυρκαγιών.

Ενδιαφέρον έδειξαν οι μαθητές και για το εν γένει έργο της Πυροσβεστικής στον τόπο μας, ένα έργο που δεν περιορίζεται στην πυρόσβεση, αλλά και στην διάσωση πλημμυροπαθών, πληγέντων και άλλων πολιτών που έχουν ανάγκη.

Ιδιαίτερα έγινε χρήση των μέσων πυρόσβεσης που διαθέτει το σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου και Λυκείου Καράτουλα, στοιχείο απαραίτητο για την αντιμετώπιση ενός πύρινου κινδύνου σε έναν τέτοιο χώρο. Να τονιστεί ότι η νεόδμητη κτηριακή εγκατάσταση διαθέτει σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου της φωτιάς, ενώ η αυτονομία της εγκατάστασης επιτρέπει την συνδρομή του συνολικού έργου ενός κινδύνου. Αυτά τα πυροσβεστικά μέσα παρουσίασαν στην ομιλία τους τα δύο στελέχη της Πυροσβεστικής, σε ένα αληθινά εποπτικό και βιωματικό μάθημα, που άφησε σε όλους άριστες εντυπώσεις.

Περισσότερα Νέα