Ένταση στην Αγκινάρα. Κάτοικοι εμπόδισαν τα κοντέινερ να φορτώσουν τα σκουπίδα.(φωτό)

24 Ιουλίου - 17:22 Τοπικά

Ένταση επικράτησε στις 10 περίπου το βράδι της Κ. Δευτέρας στο χώρο του βιολογικού καθαρισμού στην Αγκινάρα. Αιτία ήταν η εμφάνιση 2 τριαξονικών φορτηγών που είχαν φορτομένα κοντέινερ για τη μεταφόρτωση των σκουπιδιών. Όπως είχε ανακοινώσει ο Δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής την Κ. Δευτέρα θα γινόταν αποκομιδή σκουπιδιών από τα σχολεία έως ότου συμπληρωθούν οι 600 περίπου τόνοι που υπάρχει υπόλοιπο για μεταφορά στη Βλαχομάνδρα.

Στο χώρο του Βιολογικού θα γινόταν οι μεταφόρτωση των σκουπιδιών στα κοντέινερ για τη μεταφορά στη Ναύπακτο.

Οι κάτοικοι της Αγκινάρας μπλόκαραν τη διαδικασία μεταφοράς σκουπιδιών ισχυριζόμενοι οτι στην πραγματικότητα ο Δήμος δεν έχει την απαιτούμενη άδεια και θέλει να μετατρέψει την περιοχή σε παράνομο ΧΑΔΑ.

Στο σημείο βρέθηκαν δυνάμεις της Αστυνομίας με επικεφαλή τον Δ/κτη του Αστυνομικού τμήματος  ενώ από πλευράς Δήμου στο χώρο βρέθηκε οι Αντιδήμαρχοι  κος Σκαρτσιάρης και Μπέλτσος, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κος Μεσσαλάς και δημοτικού σύμβουλοι οι οποίοι προσπαθούσαν να εξηγήσουν στους κατοίκους για το τι ακριβώς επρόκειτο να γίνει.

Όπως δήλωσαν οι κάτοικοι δεν θα επιτρέψουν τη μεταφόρτωση των σκουπιδιών στην Αγκινάρα και νωρίς το πρωί της Τρίτης θα προβούν στις νόμιμες ενέργειες.Περισσότερα Νέα