Ενθαρρυντικά νέα μεταφέρει η Δ. Αυγερινοπούλου από την Κομισιόν για επανεκκίνηση της Ολυμπίας Οδού

24 Ιουλίου - 18:40 Τοπικά

Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά νέα για την επανεκκίνηση των έργων στην Ολυμπία Οδό είχε κατά τη διάρκεια των επαφών της με εκπροσώπους της Κομισιόν και της Task Force, η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, η οποία βρίσκεται στις Βρυξέλλες προσκεκλημένη του γερμανικού πολιτικού ιδρύματος Hanns Seidel Stiftung. Επιπλέον, σε Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ο Υπουργός Μ.Χρυσοχοϊδης σε Ερώτηση της κας. Αυγερινοπούλου για την επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου της Ηλείας επιβεβαιώνει ότι «Ο σχεδιασμός από πλευράς Υπουργείου, για το έργο της Ολυμπίας Οδού περιλαμβάνει την υλοποίηση του τμήματος Πάτρα-Πύργος-Τσακώνα σε φάσεις».

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος σε συνάντηση που είχε σήμερα με τον εκπρόσωπο της Task Force στην Ελλάδα, κ. Peter Wagner έθεσε με ιδιαίτερη έμφαση το θέμα της ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού και ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της Διεύθυνσης Οικονομικών Υποθέσεων ότι η Κομισιόν ολοκληρώνει τις αμέσως επόμενες ημέρες όλες τις διαδικασίες χρηματοδότησης με κοινοτικούς πόρους, έτσι ώστε η ελληνική κυβέρνηση να μπορέσει να ξεκινήσει τα έργα στους οδικούς άξονες της χώρας. Ειδικά, για την Ολυμπία Οδό, στην Δρ. Αυγερινοπούλου δηλώθηκε ότι πρόκειται για ένα έργο ύψιστης προτεραιότητας για όλη τη Δυτική Ελλάδα, για το οποίο η Κομισιόν εργάζεται σκληρά, σε συνεργασία με το αρμόδιο Υπουργείο, για να συνεχιστεί.

Η κα. Αυγερινοπούλου έχει ενημερώσει κατά τους τελευταίους μήνες, τόσο τον αρμόδιο Επίτροπο Περιφερειακής Ανάπτυξης κ. Γιοχάνες Χαν, τον οποίο είχε προσκαλέσει για τον λόγο αυτό στην Επιτροπή Περιβάλλοντος της Βουλής, όσο και άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους για την αναγκαιότητα του οδικού έργου και τη μεγάλη συμβολή του στην ανάπτυξη και τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας της Ηλείας. Η ίδια είχε προτείνει στο Υπουργείο Υποδομών την ολοκλήρωση του έργου σε φάσεις μέσω του ΣΕΣ 2014-2020, λύση που προκρίθηκε τελικά για τη χρηματοδότηση του.

Η Απάντηση επιβεβαιώνει όσα είχαν συζητηθεί και ανακοινωθεί κατά τη διάρκεια των συναντήσεων της κας. Αυγερινοπούλου με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο και τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη τον περασμένο μήνα. Η Βουλευτής Ηλείας είχε ζητήσει από το Υπουργείο να εντείνει την προσοχή του στο οδικό δίκτυο του Νομού επισημαίνοντας τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ατυχημάτων και θανατηφόρων τροχαίων, καθώς και την ανάγκη ταχείας ολοκλήρωσης της Ολυμπίας Οδού.

Μετά την Ερώτηση, με θέμα: Φονικοί δρόμοι στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας, που κατέθεσε η κα. Αυγερινοπούλου στις 17.9.2013, το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων ενημερώνει για την Ολυμπία Οδό, ενώ η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ενημερώνει για τα έργα συντήρησης και βελτίωσης στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Νομού Ηλείας. Δείτε τις απαντήσεις των Υπουργείων στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=27ccf7f1-c978-4224-8de2-a4b6d38a80de

Περισσότερα Νέα