Ενθουσιασμένοι από τον Πύργο και τη φιλοξενία αναχώρησαν για τη Γερμανία τα μέλη της αποστολής της πόλης Molln

24 Ιουλίου - 19:05 Τοπικά

Με τις καλύτερες των εντυπώσεων αναχώρησε για τη Γερμανία η αποστολή της πόλης Molln, μετά την αδελφοποίηση με τον Δήμο Πύργου. Πριν ξεκινήσουν το ταξίδι της επιστροφής, τα μέλη της αντιπροσωπείας  επισκέφτηκαν το Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο προκειμένου να τον ευχαριστήσουν θερμά για την φιλοξενία και να ανανεώσουν τη συνάντησή τους στην ανταποδοτική επίσκεψη του Δήμου Πύργου στο Molln.

  –  Ο Δήμαρχος της πόλης Molln Ingo Schaper τόνισε για άλλη μια φορά στον Δήμαρχο Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, την έναρξη μιας δυνατής φιλίας που έχει όλα τα εφόδια όχι μόνο να αντέξει στο χρόνο αλλά και να αποφέρει ουσιαστικούς καρπούς μέσα από τα σημαντικές δράσεις που θα φέρουν τους κατοίκους των δύο πόλεων κοντά.

Τον ευχαρίστησε θερμά για την φιλοξενία, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή η υποδοχή που μας επιφυλάξατε αρμόζει σε έναν πρωθυπουργό. Έχουμε μείνει άφωνοι!».

Μίλησε με πολύ θετικά λόγια για την εικόνα της πόλης λέγοντας «Περάσαμε από πολλούς δρόμους και βρήκαμε την πόλη πολύ καθαρή, και μάλιστα πιο καθαρή από τη δική μας». Εκθείασε την ελληνική κουζίνα, τα τοπικά εδέσματα και τα παραδοσιακά γλυκά. Δεν παρέλειψε δε να αναφερθεί στην παρουσία του στη Θεία Λειτουργία ανήμερα της 25ης Μαρτίου, ενώ χαρακτήρισε «στολίδι» της πόλης τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου.

    Τις θερμές τους ευχαριστίες για τη φιλοξενία απέδωσαν και οι: Urlich Woblick (Πρόεδρος του Δημοτικού Κοινοβουλίου), Jan Wiegels (πρώην Δήμαρχος), Κωνσταντίνος Μάρκος (Εκπρόσωπος του Δήμου στην πόλη Molln), και Horst Kulh (Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής ομάδας του CDU στην πόλη Molln).

Από το Κατάκολο μέχρι την Ολυμπία με οίνο των Ομηρικών χρόνων  

 

 –  Ως άψογος οικοδεσπότης, ο κ. Αντωνακόπουλος ξενάγησε την αποστολή στο Κατάκολο και το λιμάνι της Αρχαίας Φειάς, αναφερόμενος στην ιστορία της περιοχής.

 –   Νωρίτερα, συνοδευόμενοι από τον Αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Πλεμμένο, τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Δημάρχου Άλκη Μουστή και την συνεργάτιδα του Δημάρχου Βασιλική Μάρκου, επισκέφτηκαν το Μητροπολιτικό Μουσείο Πύργου ενώ την επόμενη ημέρα, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, τους συνόδεψε στον Αρχαιολογικό χώρο και το Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας.

–  Η γερμανική  αντιπροσωπεία επισκέφτηκε επίσης και το αεροδρόμιο του Επιταλίου όπου ενημερώθηκε από τον πρόεδρο της Αερολέσχης Πύργου, Θεόδωρο Γιαννακούλια για τις δράσεις της λέσχης και τις δυνατότητες του αεροδρομίου.

–  Τελευταίος σταθμός της γερμανικής αντιπροσωπείας ήταν το, πράσινο ενεργειακά, Κτήμα Μπριντζίκη. Εκεί, ξεναγήθηκαν από τους Διονύση και Διονυσία Μπρινζίκη στο χώρο παραγωγής και παλαίωσης του οίνου, δοκίμασαν κρασιά που η ποικιλία τους μετρά από τα χρόνια του Ομήρου.

Περισσότερα Νέα