Ενθουσιώδης ανταπόκριση των μικρών μαθητών στις εκδηλώσεις για την οδική ασφάλεια

24 Ιουλίου - 18:02 Τοπικά

Με ενθουσιασμό ανταποκρίθηκαν οι μαθητές του 10ου, 11ου και 14ου Νηπιαγωγείου και του 10ου Δημοτικού Σχολείου του Πύργου, στην προσπάθεια του Ομίλου «Πολιτεία Ήλιδας Ολυμπίας» να ενημερωθούν για την οδική ασφάλεια μέσω εκδηλώσεων που κεντρίζουν το ενδιαφέρον των παιδιών.

Στην εκδήλωση που έγινε την Παρασκευή το πρωί στο θέατρο «Απόλλων» του Πύργου οι μαθητές παρακολούθησαν την παράσταση του θεάτρου Σκιών: «Ο Καραγκιόζης και ο κύριος ΚΟΚ», από τον καραγκιοζοπαίχτη κ. Χρήστο Πλέσσα και στη συνέχεια το video “Μαθαίνω να κυκλοφορώ στο δρόμο” το οποίο έχει επιμεληθεί ο πρώην Διοικητής της Τροχαίας Αττικής κ. Γ. Πανταζόπουλος.

Τα παιδιά παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή όλη την εκδήλωση και στο τέλος έθεσαν στον αναπληρωτή Διοικητή της Τροχαίας Πύργου κ. Βαγγέλη Αναγνωστάκη ερωτήσεις αλλά και διαπιστώσεις για το τι συμβαίνει όταν κυκλοφορούν στο δρόμο, όταν είναι στο αυτοκίνητο, στο ποδήλατο, αλλά έκαναν και κριτική στην οδική συμπεριφορά τόσο των γονιών τους όσο και άλλων οδηγών.

Για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης συνεργάσθηκαν ο Όμιλος Ηλείων για τον πολιτισμό και την ανάπτυξη «Πολιτεία Ήλιδας – Ολυμπίας», η Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και συγκεκριμένα η Τροχαία του Πύργου, η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας (με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κα Ευγενία Ηλιοπούλου).

Οι εκδηλώσεις στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πύργου (Πέμπτη) και στον «Απόλλωνα»(Παρασκευή) πραγματοποιήθηκαν με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας και τις παρακολούθησαν περισσότεροι από 500 μαθητές.

Ο Γραμματέας της Ομοσπονδίας Παραγωγικών Τάξεων Νομού Ηλείας κ. Χρήστος Γαβράς επεσήμανε: «Πρόθεσή μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να μάθουν να κυκλοφορούν σωστά και γι’ αυτό το λόγο στηρίζουμε ενεργά κάθε πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση»

Πρόθεσή μας είναι να παρακολουθήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά αυτές τις εκδηλώσεις. Φέτος έχουμε εστιάσει στον Πύργο. Τα παιδιά παρακολουθούν τις παραστάσεις και στη συνέχεια με τη βοήθεια των δασκάλων τους θα ζωγραφήσουν το πώς βλέπουν «Το ποδήλατο, τη μηχανή, το αυτοκίνητο και το δρόμο» και τα καλύτερα έργα τους θα βραβευθούν με κράνη για ποδήλατα”, δήλωσε η πρόεδρος του Ομίλου κα Σοφία Χίντζιου Κοντογιάννη.

Οι εκδηλώσεις στον Πύργο θα ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και το υπόλοιπο πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Περισσότερα Νέα