Έντονη η ανησυχία του Ιατρικού Συλλόγου για αποδυνάμωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

Ο Ιατρικός Σύλλογος Ηλείας εκφράζει την έντονη ανησυχία του σχετικά με την περαιτέρω αποδυνάμωση της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου λόγω μετακινήσεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού  προς άλλη δημόσια δομή.

Υπενθυμίζουμε ότι η Νοσηλευτική μονάδα Πύργου δεν υπάρχει για χάρη των κατοίκων του Πύργου αλλά όλων των Ηλείων, σε αυτήν στηρίζεται η δευτεροβάθμια περίθαλψη όλης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας εντός της οποίας δεν υπάρχει καμία άλλη δομή δυνάμενη να την υποκαταστήσει. Ως Ιατρικός Σύλλογος, μαζί με άλλους φορείς, αναγνωρίζοντας το σημαντικότατο πρόβλημα υποστελέχωσης όλων των δημοσίων δομών της Ηλείας, συμπεριλαμβανομένης βεβαίως της Ν.Μ. Πύργου, από καιρό έχουμε εισηγηθεί την παροχή ειδικών ενισχυμένων κινήτρων για την στελέχωση του Ε.Σ.Υ. της Ηλείας, πρόταση την οποία, παρά τα αρχικά ελπιδοφόρα μηνύματα, το Υπουργείο Υγείας, όπως φαίνεται, δεν προτίθεται τελικά να υιοθετήσει.

 Παράλληλα έχουμε καταθέσει δημόσια πρόταση για τον Υγειονομικό Χάρτη της Ηλείας, στοχεύοντας στην επίλυση του προβλήματος σε μακροπρόθεσμη βάση. Σε κάθε περίπτωση κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας  ότι τέτοιου είδους αναδιανομή των ελλείψεων σε προσωπικό μεταξύ των δημοσίων δομών της Ηλείας, μόνο και μόνο για τοπικιστικούς λόγους,  θα έχει ως αποτέλεσμα  ουδεμία δημόσια δομή να λειτουργεί τελικά, έστω με στοιχειώδη επάρκεια, ούτε βεβαίως η κρίσιμη για την Υγεία στην Περιφερειακή Ενότητα Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου, με ό,τι δυσμενές αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των Ηλείων πολιτών.

                                  Για  το  Διοικητικό Συμβούλιο

    Ο  Πρόεδρος                                                        Ο  Γενικός Γραμματέας

        Χρήστος  Γιαννικούλης                                          Λεωνίδας  Λεοναρδόπουλος

 

Περισσότερα Νέα