Εορτάστηκε ο Αγ. Γεώργιος στο Ναό του Β΄Κοιμητηρίου Πύργου!

24 Ιουλίου - 17:06 Τοπικά

Μέσα στην χαρά της Αναστάσεως του Κυρίου μας και στην Πασχαλινή ατμόσφαιρα την οποία ζούμε αυτή την ιερή περίοδο του Πεντηκοσταρίου, με το φως της Αναστάσεως, να επισκιάζει κάθε στιγμή μέσα στο λειτουργικό χρόνο της Εκκλησίας μας, εορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια, ιδιαίτερη λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη, όπως κάθε χρόνο η μνήμη ενός εκ των πλέον λαοφιλών και μεγάλων Μαρτύρων της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, του πολύαθλου Μεγαλομάρτυρος της Ανάστασης και Διαμαντιού του Χριστού, Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό του, στο Β΄ Κοιμητήριο Πύργου.

Το Σάββατο της Διακαινησίμου το εσπέρας παραμονή της εορτής, τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασιών και Θείου Κηρύγματος, προεξάρχοντος του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτου π. Νεκταρίου Μπακοπούλου Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού (Κύπρου), ο οποίος και μίλησε επίκαιρα προς το παριστάμενο πολυπληθές εκκλησίασμα, ενώ συμμετείχαν και οι Αιδεσιμότατοι π. Γρηγόριος  Πάπαρης, π. Βασίλειος Λαγκαδινός, π. Αυγερινός Τσουκαλάς και  π. Νικόλαος Κατσηδήμας.

Μετά το πέρας του Εσπερινού έγινε η καθιερωμένη λιτάνευση των Ιερών Εικόνων του Αγίου Γεωργίου και της Αναστάσεως, στους δρόμους της ενορίας κάτω υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Πύργου «ΑΠΟΛΛΩΝ», η οποία έδωσε ιδιαίτερο χρώμα στην πανήγυρη, υπό την διεύθυνση του Αρχιμουσικού κ. Ευστάθιου Θεοδόση. Την Ιερή Εικόνα του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου, ο οποίος λόγω του ότι είναι προστάτης του Στρατού Ξηράς,  την έφεραν επί των ώμων τους,  οπλίτες του Στρατιωτικού αγήματος της Σ.Ε.Τ. Η.Λ. Πύργου, ενώ συμμετείχε και  η Σχολή Γυμναστικής και χορού Πύργου: «ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ», με παραδοσιακές στολές μεταφέροντας την εικόνα της Αναστάσεως του Κυρίου.

Ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Σπυρίδωνος Πύργου, στου οποίου την δικαιοδοσία ανήκει ο πανηγυρίζων  αυτός  Κοιμητηριακός  Ιερός Ναός π. Νικόλαος Κατσηδήμας, κατακλείοντας την εσπερινή αυτή μεγαλοπρεπή πανηγυρική σύναξη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όσους προσήλθαν με ιεροπρέπεια, εκκλησιαστική τάξη και ευλάβεια, για να προσκυνήσουν και να τιμήσουν  τον τιμώμενο Άγιο Γεώργιο  και να ζητήσουν την βοήθειά του. Ευχαρίστησε δε ωσαύτως εγκάρδια και όσους ενεργά συνέβαλαν για να πραγματοποιηθεί με επιτυχία και αυτή η Θρησκευτική ενοριακή εκδήλωση.

Την Κυριακή του Αντιπάσχα (του Θωμά), κυρία ημέρα της εορτής τελέσθηκε η Αναστάσιμη Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασιών υπό του οικείου εφημερίου, ενώ τον Θείο Λόγο ορθοτόμησε ο κ. Παύλος Παγκράτης Καθηγητής Θεολόγος και Διευθυντής του Γυμνασίου Βουνάργου, ο οποίος  στην θεολογικά εμπνευσμένη ομιλία του, προς τους πιστούς που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, αναφέρθηκε στη ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Γεωργίου, καθώς επίσης στην Ανάσταση του Κυρίου, με εκτεταμένες αναφορές στην Ανάσταση των Κεκοιμημένων και στην σωτήρια ομολογία του Αποστόλου Θωμά.

Οι Θρησκευτικές αυτές λαμπρές εκδηλώσεις, κορυφώθηκαν το βράδυ της εορτής, με την τέλεση του Παρακλητικού Κανόνα του εορταζομένου Αγίου Γεωργίου, υπέρ υγείας και θείας βοηθείας του σύμπαντος κόσμου!

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ

Περισσότερα Νέα