Επαναφέρει ο Μιχάλης Κατρίνης το αίτημά του να ενημερώσει ο υπουργός την Επιτροπή της Βουλής για το «Πάτρα-Πύργος»

24 Ιουλίου - 16:33 Τοπικά

Για μία ακόμα φορά ο Υπουργός Υποδομών κ. Κ. Καραμανλής απέφυγε να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις στην κοινή ερώτηση που είχαν καταθέσει ο πρώην Πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου και ο Μιχάλης Κατρίνης για το έργο του δρόμου «Πάτρα-Πύργος».

Ο Τομεάρχης Ανάπτυξης του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηλείας με νέα παρέμβασή του, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, ζητά να έρθει ο κ. Καραμανλής στην Επιτροπή για να δώσει ουσιαστικές απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν τεθεί για το δρόμο «Πάτρα-Πύργος».

Υπενθυμίζεται ότι η παρουσία του κ. Καραμανλή, στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της Επιτροπής, που προκλήθηκε μετά από πρωτοβουλία του Ηλείου βουλευτή, είχε ματαιωθεί το Μάρτιο λόγω της πανδημίας.

Σε δήλωσή του ο Μιχάλης Κατρίνης αναφέρει:

«Δέκα μήνες μετά την ανάληψη της διακυβέρνησης της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία, οι θέσεις της κυβέρνησης για το ζήτημα της κατασκευής του δρόμου «Πάτρα-Πύργος» περιορίζονται στην επίκληση των λανθασμένων ενεργειών της προηγούμενης κυβέρνησης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι, στην απάντησή του προς την ερώτηση που καταθέσαμε από κοινού με τον κ. Παπανδρέου, ο Υπουργός Υποδομών αποφεύγει να απαντήσει σε συγκεκριμένα ερωτήματα, όπως:

–   Εάν υπάρχει έγγραφη έγκριση, αλλά και διαβεβαίωση, της Ε.Ε για την αλλαγή του τρόπου υλοποίησης του έργου και για τη συνέχιση της χρηματοδότησής του,

– Εάν υπάρχει χρονοδιάγραμμα έναρξης των και ολοκλήρωσης των έργων,

–  Ποιο θα είναι το κόστος για το Ελληνικό Δημόσιο, σε ό,τι αφορά όχι μόνο την υλοποίηση του έργου, αλλά και τις αποζημιώσεις που θα ζητηθούν από τις εργολαβίες που διαλύθηκαν.

Ο κ. Καραμανλής, μετά από 10 μήνες, πρέπει επιτέλους να δώσει σαφείς και συγκεκριμένες απαντήσεις για το δρόμο Πάτρα-Πύργος»

Περισσότερα Νέα