Επεισόδια στο Πελόπιο για τους πρόσφυγες. Προπηλακίστηκε ο Αργύρης Σαλπέας

24 Ιουλίου - 17:08 Τοπικά

Ένταση και επεισόδια είχαμε το απόγευμα της Τετάρτης στη συνέλευση των κατοίκων του Πελοπίου για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στον χώρο του παλαιού γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Μάλιστα χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, οι οποίοι στην κυριολεξία φυγάδευσαν τον Αργύρη Σαλπέα, δεν είχαμε περαιτέρω συνέχεια.

Στις 6  απόγευμα της Τετάρτης είχε προγραμματιστεί ύστερα από κάλεσμα του Τοπικού Συμβουλίου Πελοπίου, συνέλευση των κατοίκων στο χώρο του Μπαντούνειου Πολιτιστικού κέντρου, με θέμα την ενημέρωση επί του προσφυγικού όπως έχει προκύψει τελευταία σχετικά με το ίδρυμα του Αγ. Ιωάννου στο Πελόπιο.

Στο χώρο βρέθηκε ο Δημαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θ. Κοτζιάς, ο Γ. Αηδόνης και ο οικονομολόγος Αργύρης Σαλπέας ο οποίος δήλωσε εκπρόσωπος του Μητροπολίτη.

Η ένταση ξεκίνησε όταν πήρε το λόγο ο κος Σαλπέας ο οποίος προσπάθησε να διαβεβαιώσει οτι  πρόκειται για πρόταση που έχει κατατεθεί στο Κεντρικό Συντονιστικό Όργανο Διαχείρισης Προσφυγικής κρίσης και όχι για ειλημμένη απόφαση.

Αναφέρθηκε στους όρους που έχει θέσει η Μητρόπολη όσον αφορά τα άτομα που θα έρθουν (οικογένειες, μικρά παιδιά κλπ) ενώ τόνισε οτι θα γίνουν και προσλήψεις προσωπικού από την περιοχή. Οι κάτοικοι αντέδρασαν στα λεγόμενα του Αργύρη Σαλπέα τονίζοντας οτι το κίνητρο της Μητρόπολης είναι καθαρά κερδοσκοπικό . Στο σημείο εκείνο έγινε γνωστό οτι ο ίδιος ο κος Σαλπέας έχει νοικιάσει το συγκεκριμένο χώρο προς εκμετάλλευση.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν με αποτέλεσμα αρκετοί από τους παρευρισκόμενους να επιτεθούν στον Αργύρη Σαλπεά τον οποίο οδήγησαν εκτός κτηρίου.

 Η συνέλευση συνεχίστηκε  και οι κάτοικοι οι οποίοι  είναι κάθετα αντίθετοι με την φιλοξενία μεταναστών στο ίδρυμα του Αγ. Ιωάννη  σύστησαν επιτροπή με επικεφαλής τον δήμαρχο προκειμένου μέσα στις επόμενες μέρες να επισκεφτούν τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ. Γερμανό στον οποίο θα ανακοινώσουν την απόφαση των κατοίκων να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση μεταναστών στον συγκεκριμένο χώρο ο οποίος απέχει ελάχιστα από την περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας.

Περισσότερα Νέα