Επερώτηση του Περιφερειακού Σύμβουλου Κων. Διαμαντόπουλου για το Ποτόκι

12 Μαρτίου - 09:39 Τοπικά

Επερώτηση

Κωνσταντίνου Διαμαντόπουλου, Περιφερειακού Συμβούλου με την παράταξη « Μαζί Αλλάζουμε- Δυτική Ελλάδα »

Πύργος, 11/3/2024

Προς τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου, τον Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας

Θέμα:  Συμμετοχή της Περιφέρειας στην απομάκρυνση των δεμάτων στερεών αποβλήτων από την περιοχή « Ποτόκι » του Δήμου Πύργου.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Ηλεία ο Γενικός Γραμματέας Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γραφάκος προανήγγειλε την υπογραφή προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και του Δήμου Πύργου. Σκοπός της συνεργασίας αυτής θα είναι η απομάκρυνση των δεμάτων στερεών αποβλήτων (υπολογίζονται σε 90-100 χιλ. περίπου) από την περιοχή « Ποτόκι » και τη μεταφορά τους στη Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Τριανταφυλλιάς. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι μετά την απομάκρυνση των δεμάτων θα ακολουθήσει αποκατάσταση και απορρύπανση της περιοχής εντός μάλιστα του 2024.

Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση από την Περιφέρεια για συμμετοχή στο συγκεκριμένο εγχείρημα το οποίο σε κάθε περίπτωση είναι αναγκαίο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος και πρόληψης πυρκαγιάς.

Με δεδομένη τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα για χρηματοδότηση από το Υπουργείο στο μεγαλύτερο τμήμα

Επρωτάσθε

Θα συμμετέχει η Περιφέρεια στο συγκεκριμένο εγχείρημα?

Θα συμβάλλει χρηματοδοτικά και σε τι ποσοστό έχοντας ως δεδομένη την πρόθεση του Υπουργείου Περιβάλλοντος να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του σχετικού κόστους?

Περισσότερα Νέα