«Έπεσαν» οι υπογραφές για το έργο του 1,4 εκ. ευρώ – Παρεμβάσεις και έργα σε πάνω από 130 σημεία του Δήμου. Π. Αντωνακόπουλος: Η στιγμή της οριστικής ηθικής δικαίωσης

24 Ιουλίου - 19:27 Τοπικά

Μετά από έναν δικαστικό “Γολγοθά” που διήρκησε σχεδόν δύο χρόνια, η οριστική νομική αλλά κυρίως ηθική δικαίωση για τη Δημοτική Αρχή ολοκληρώθηκε με την υπογραφή των συμβάσεων του πολύκροτου έργου του 1,4 εκ ευρώ. Ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΟΤΕΚΑ Α.Ε» Παναγιώτης Ψαλτάκος, υπέγραψαν το πρωί της Πέμπτης (14/7/2022) τη σύμβαση του έργου που ξεκινά άμεσα.

Πρόκειται για ένα σύνολο πολύ σημαντικών εργασιών στις τοπικές κοινότητες των Δ.Ε. Ωλένης και Ιάρδανου καθώς και σειρά ασφαλτοστρώσεων στην πόλη του Πύργου. Παρόντες στην υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία ήταν ακόμα, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, ο αναπληρωτής διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας Άγγελος Τσίκας και οι επίσης εκπρόσωποι της κατασκευαστικής εταιρεία Θεόδωρος Πάνας και Δημήτρης Παπαμιχαήλ.

Δήμαρχος Πύργου: «Το έργο έχει την απόλυτη νομιμότητα»

«Έφτασε η ημέρα που όλοι θέλαμε, εκτός από κάποιους λίγους οι οποίοι προσπάθησαν να τιμωρήσουν τους συμπολίτες μας με τη στέρηση ενός έργου που κρίθηκε άκρως απαραίτητο μετά τις πολλαπλές φυσικές καταστροφές. Και δυστυχώς η περιοχή μας έχει την ατυχία να βρίσκεται πολύ ψηλά στη λίστα με τις περιοχές σε όλη τη χώρα που πλήττονται πολύ συχνά από φυσικά φαινόμενα και θεομηνίες» δήλωσε αμέσως μετά την υπογραφή των συμβάσεων ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, συνεχίζοντας:

«Αυτό το έργο έχει την απόλυτη νομιμότητα. Κάποιοι στη ζωή τους δεν έχουν άλλη προτεραιότητα από την δικομανία και την υπονόμευση παραγωγής έργου στον τόπο, απ’ όποια θέση κι αν βρίσκονται. Έτσι λοιπόν, για μας η μεγάλη νίκη ήταν σε επίπεδο ηθικής και διαφάνειας όπου τα κορυφαία δικαστήρια της χώρας μας δικαίωσαν. Ήταν απάντηση κόλαφος για όσα ομιχλώδη και δυσώδη ακούστηκαν γύρω από το έργο. Παρόμοια απάντηση δόθηκε και στα υπηρεσιακά όργανα (και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και της Επιτροπής του άρθρου 152) που κάκιστα πήραν λανθασμένες αποφάσεις. Ο μόνος στόχος των υποκινητών της ιστορίας κι αυτών των ανθρώπων που έπρατταν με λάθος και με δόλο, ήταν να μην γίνει το έργο και να λασπώσουν τη Δημοτική Αρχή!

Είναι ένα έργο καθόλου ευκαταφρόνητου ποσού, σε έναν Δήμο που ήταν εγκαταλελειμμένος, κατά κοινή ομολογία και των πολιτών. Υπήρχε μηδενική είσπραξη έργου για πάρα πολλά χρόνια, κι αυτή την κατάσταση παραλάβαμε εμείς. Προχωρώντας μέσα σε τόσες αντιξοότητες, σε συνθήκες πανδημίας, με όλα κλειστά για δυο χρόνια, συνθήκες μεγάλων και συνεχών αυξήσεων σε όλα τα κόστη, ενέργειας, καυσίμων, κ.τ.λ., συνθήκες υποχρηματοδότησης μέχρι κι έως 80%, διαδικασίες όπως με σκόπιμα ελαττωματικές μελέτες του Δημοσίου, με όλο το ΕΣΠΑ έχει κολλήσει, κι όλη τη γνωστή κατάσταση.

Στο μεγάλο αυτό έργο, που κάποιοι φρόντισαν να καθυστερήσει δύο χρόνια και μην ξεχνιέται αυτό, είναι ουσιαστικά τρία τα έργα και πολύ σημαντικά. Υπάρχει ένας προγραμματισμός ισομερούς κατανομής των πόρων. Κάνουμε μια καλή διαχείριση και κάνουμε συμβάσεις συνέχεια αυτό τον καιρό. Θα τους τρελάνουμε στα έργα και θα τους τσακίσουμε στη νομιμότητα! Όχι μόνο από τη δική μας πλευρά αλλά και για τη δική τους νομιμότητα».

«Επιλέξαμε τους καλύτερους»

Αναφερόμενος στην κατασκευαστική εταιρεία ο κ. Αντωνακόπουλος υπογράμμισε: «Πρόκειται για μια από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες με την οποία υπογράφουμε τη σύμβαση. Μια εταιρεία που βρίσκεται στην κορυφή αξιοπιστίας του κατασκευαστικού χώρου και των έργων που εκτελούνται στη χώρα, καθώς και στην κορυφή της εκτίμησης στο χώρο. Επιλέξαμε τους καλύτερους και τους δυνατότερους για να κάνουμε ένα έργο γρήγορα, με ασφάλεια και ποιότητα! Όχι σαν κάποιους που παλιότερα έφεραν κάποιους «ψιλικατζήδες» στο έργο στην οδό Ερυθρού Σταυρού, δαπανήθηκαν πολλά χρήματα και δεν έγινε τίποτα! Ένα δυνατός μπορεί να προχωρήσει το έργο, ακόμα και στις τόσο δύσκολες σημερινές οικονομικές συνθήκες.

Οι υποκριτικά όψιμοι δήθεν υπερασπιστές της τοπικής αγοράς, πρέπει να τα ξέρουν αυτά. Όλα τα υπόλοιπα έργα τα έχουμε δώσει στην τοπική αγορά. Αλλά ένα μεγάλο έργο τέτοιας κομβικής σημασίας έπρεπε να γίνει με τον μεγαλύτερο συντελεστή ασφάλειας, και αυτό πράξαμε. Ήταν για μας και θέμα ηθικής τάξης και θέμα ανάγκης κατασκευής του έργου. Τους παραδίδουμε στην κρίση και στη χλεύη της κοινωνίας. Εμείς προχωράμε!».

Γιάννης Αργυρόπουλος: «Θα κερδίσουμε το χαμένο χρόνο»

 

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την εξέλιξη του έργου δήλωσε:

«Εκτός από νομική και ηθική δικαίωση του δημάρχου αλλά και ολόκληρου του Δήμου, με το αίσιο τέλος και την υπογραφή των συμβάσεων αυτού του έργου, είναι και δικαίωση για χιλιάδες συμπολίτες μας καθώς πρόκειται για ένα ουσιαστικό έργο που απαντά στις καθημερινές ανάγκες και στις τρείς δημοτικές ενότητες.

Μιλάμε για έργα τεχνικά σε όλες τις τοπικές κοινότητες των δημοτικών ενοτήτων Ωλένης και Ιάρδανου και ασφαλτοστρώσεις στην πόλη του Πύργου, με παρεμβάσεις σε συνολικά πάνω από 130 σημεία που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

Θα προσπαθήσουμε με την ανάδοχο εταιρεία και σε καθημερινή συνεργασία με τους επιβλέποντες μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας, να κερδίσουμε όλο τον προηγούμενο χαμένο χρόνο από τις προσφυγές που έκαναν κάποιοι για να εμποδίσουν το έργο και αυτό θα ολοκληρωθεί μέσα στις συμβατικές υποχρεώσεις»

* Τέλος, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας ΔΟΜΟΤΕΚΑ Α.Ε. και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου ΤΕΚΑΛ Παναγιώτης Ψαλτάκος αφού ευχαρίστησε τον δήμαρχο Πύργου για τη δυναμική που επέδειξε όλο το προηγούμενο διάστημα δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πύργου και να τονίσω ότι χάρη στην επιμονή τη μαχητικότητά και το πιστεύω του πραγματοποιείται αυτό το έργο. Το λέω και το πιστεύω ειλικρινά. Το θεωρούσαμε χαμένο έργο αλλά ο δήμαρχος έδωσε έναν δυνατό και έντιμο αγώνα, άκουσε πολλές κατηγορίες και σήμερα η νίκη ανήκει μόνο στον ίδιο. Η εταιρεία μας σήμερα εκτελεί σειρά από τα μεγαλύτερα έργα σε πολλές πόλεις της Ελλάδας (Πειραιά, Αλεξανδρούπολη, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, κ.α.). Εμείς θα φροντίσουμε να αφήσουμε το αποτύπωμά μας και να εκτελέσουμε το έργο με τον καλύτερο τρόπο».

Τα έργα σε τοπικές κοινότητες και Πύργο

Οι εργασίες που θα εκτελεστούν, περιλαμβάνουν: χωματουργικές εργασίες, τεχνικά έργα, έργα οδοστρωσίας, εργασίες ασφαλτικών και εργασίες σήμανσης και ασφάλειας σε τρία συνολικά υποέργα.

Συγκεκριμένα:

–Στην Δ.Ε Πύργου (προϋπολογισμού 555.000 ευρώ) περιλαμβάνονται εργασίες ασφαλτόστρωσης στις οδούς: Κυρίλλου Ωλένης στο σύνολό της, Δραγατσανίου (από Ρ. Φεραίου έως 28ης Οκτωβρίου), Μυστρά ( από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου καθώς και τη συνδετήρια με την οδό Δραγατσανίου), Πατρόκλου (από Ζακύνθου έως Συλαιδοπούλου), Τάση Καζάζη (πρώην Αχιλλέως από Πατρών έως Πατρόκλου), Περικλέους (από Κολοκοτρώνη έως Φωκίωνος) Χαριλάου Τρικούπη (από Κοροίβου έως Καραϊσκάκη), Στεφανοπούλου ( από Πλάτωνος έως Αγίου Γεωργίου), Κιλκίς & Αγίου Γεωργίου (από κόμβο Γορτυνίας έως Λ. Κατσώνη), Καπετάν Γιώργη (από Γερμανού έως Μεγ. Αλεξάνδρου), Μεγάλου Αλεξάνδρου ή Μερτίλου (όπισθεν βιβλιοθήκης), Φωκίωνος – Κοραή. (από Ρ. Φεραίου έως Μαθιού, Γιαννιτσών (κόμβος πηγής),  Κόμβος Γιαννιτσών & Στρ Σακελλαρίου και δρόμος προς αποθήκη ΔΕΥΑΠ.

Επίσης στο ίδιο υποέργο συμπεριλαμβάνονται τεχνικά έργα (οχετούς) στις τ.κ. Σαλμώνης και Σκουροχωρίου

–Στη Δ.Ε. Ιάρδανου  θα γίνουν εργασίες στις Τ.Κ. : Κορυφή, Πράσινο Κατσαρού, Βούναργο , Ξυλοκέρα και  Βροχίτσα  (προϋπολογισμού 377.000 ευρώ), και

–Στη Δ.Ε. Ωλένης θα γίνουν έργα στις Τ.Κ. : Χειμαδιό, Κουτσοχέρα, Γούμερο, Μαγούλα, Κλινδιά, Χαριά, Καράτουλα, Σόπι, Πεύκη, Αρβανίτη, Αγία Άννα, Μουζάκι, Λατζόι, Ώλενα, Λάνθι και Καρυά (προϋπολογισμού 472.000 ευρώ).

Περισσότερα Νέα