Επί τάπητος έργα αγροτικής οδοποιίας και άρδευσης Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας – Συνάντηση Δημάρχου Αρχ. Ολυμπίας και Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών ΥΠΑΑΤ στην Αθήνα

24 Ιουλίου - 19:28 Τοπικά

Τρία μεγάλα έργα που έχει υποβάλλει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων συνολικού προϋπολογισμού 2.440.000 € αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης μεταξύ του Γ.Γ. Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Δημήτρη Παπαγιαννίδη και του Δημάρχου κ. Γιώργου Γεωργιόπουλου, σε συνάντηση που είχαν στην Αθήνα.

Πρόκειται για τα έργα:

  • Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς οικισμό Βίλια Κοινότητας Νεμούτας, προϋπ. 975.000,00 €
  • Αγροτική οδοποιία ταβέρνα Κρυόβρυσης – Ζωοδότη – Γ’ φάση, προϋπ. 868.000,00 €
  • Αποπεράτωση κεντρικού υδραύλακα Κοινότητας Αγίας Τριάδας, προϋπ. 600.000,00 €

Ο κ. Γεωργιόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων ότι ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2021, έχει άμεση ανάγκη αποκατάστασης των υποδομών του, κυρίως αυτών που αφορούν στην αγροτική οδοποιία και εν γένει στην υποστήριξη του αγροτικού εισοδήματος. Μετά από πραγματικό αγώνα δρόμου, με υποστελεχωμένη την Τεχνική Υπηρεσία του, ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας υπέβαλλε τις τρεις προαναφερόμενες προτάσεις, σε προσκλήσεις του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΣΠΑ).

Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί ότι για τον υδραύλακα Αγίας Τριάδας, η μελέτη «καρκινοβατούσε» από το 2005, κατά καιρούς απασχόλησε και τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, ενώ με πρόσθετες ενέργειες της παρούσας Δημοτικής Αρχής και της Τεχνικής Υπηρεσίας, η μελέτη συμπληρώθηκε, επικαιροποιήθηκε και υποβλήθηκε στην αντίστοιχη πρόσκληση του Προγράμματος.

Έτσι κατά τη συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννίδη ο κ. Γεωργιόπουλος ζήτησε την υποστήριξή του στην ένταξη και χρηματοδότηση των προτεινόμενων έργων. Ο κ. Παπαγιαννίδης υποσχέθηκε να εξετάσει το αίτημα του Δημάρχου και να προωθήσει τον έλεγχο των υποβληθεισών προτάσεων.

Με την ένταξη και χρηματοδότηση των τριών αυτών έργων θα δοθεί διέξοδος σε εκατοντάδες αγρότες και κτηνοτρόφους, οι οποίοι σήμερα δυσκολεύονται στην προσβασιμότητα προς τις εκμεταλλεύσεις τους στην ημιορεινή και ορεινή ζώνη του Δήμου αλλά και στην άρδευση ενός παραγωγικού τμήματος της Δ.Ε. Λασιώνος.

Περισσότερα Νέα