Έπιασε τόπο η παρέμβαση Λ. Βαρουξή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ: Δικαίωση για τους πυρόπληκτους παραγωγούς που έμειναν εκτός «Κοπέρνικου»

24 Ιουλίου - 19:05 Τοπικά

Λύση σε ένα μεγάλο πρόβλημα που ταλάνιζε μεγάλος μέρος των πυρόπληκτων παραγωγών της Ηλείας που έμειναν εκτός του δορυφόρου «Κοπέρνικος» για τις κατεστραμμένες καλλιέργειές τους από τις πυρκαγιές του 2021, δίνεται μετά από παρέμβαση του πολιτικού στελέχους της ΝΔ, Λευτέρη Βαρουξή στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Από το βήμα της αγροτικής ημερίδας «ΕΠΙ ΓΗΣ» που πραγματοποιήθηκε χθες στα Λεχαινά, ο κ. Λυκουρέντζος έκανε γνωστό πως για τους παραγωγούς που έμειναν εκτός «Κοπέρνικου» με αποτέλεσμα να μην δικαιούνται αποζημίωση, ο ΕΛΓΑ όχι μόνο δεν έμεινε αδρανής αλλά απεναντίας, εκτιμητές του επισκέφθηκαν τις πληγείσες καλλιέργειες και συνέταξαν τα σχετικά πορίσματα τα οποία αυτή την στιγμή, καταχωρούνται στα ηλεκτρονικά συστήματα.

Ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ μάλιστα, αφού εξήρε την στάση του κ. Βαρουξή για την συνεχή ενημέρωση που του παρέχει για τα αγροτικά θέματα του νομού αλλά και για το ενδιαφέρον που επιδεικνύει για την επίσπευση των διαδικασιών προς όφελος των παραγωγών της Ηλείας, αποκάλυψε πως από την ερχόμενη Δευτέρα, σταδιακά και περιοχή με περιοχή με απόφαση της Κυβερνητικής Επιτροπής Κρατικής Αρωγής θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την καταβολή των αποζημιώσεων και κυρίως των προκαταβολών.

Από την πλευρά του, ο Λευτέρης Βαρουξής εξέφρασε την ικανοποίησή του για την συγκεκριμένη εξέλιξη και τόνισε πως οι ανακοινώσεις του κ. Λυκουρέντζου αποτελούν μια δικαίωση για τις περίπου 220 οικογένειες ελαιοπαραγωγών από χωριά της Ηλείας που επλήγησαν από τις πυρκαγιές τον Αύγουστο του 2021 και είχαν μείνει αρχικά εκτός αποζημιώσεων.

Περισσότερα Νέα