Επικίνδυνος ο δρόμος στο Χρυσοχώρι του Δήμου Ζαχάρως- Φιγαλείας

24 Ιουλίου - 18:00 Τοπικά

Ερώτηση σχετικά με τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από τους αρμοδίους προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα κατολισθήσεων και η επικινδυνότητα του οδικού δικτύου στο Χρυσοχώρι του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, κατέθεσε στη Βουλή η Πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής και Βουλευτής Ηλείας (ΝΔ) Δρ. Διονυσία- Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.


Ειδικότερα, οι κάτοικοι του Χρυσοχωρίου βρίσκονται στη μέση κατολισθητικών φαινομένων από την πλευρά της Μηλέας και της Μίνθης εξαιτίας πτώσης βράχων. Και αποκλεισμένοι και από το γειτονικό χωριό Παλαιοχωρίου που εξυπηρετεί για τη μετάβασή τους αμεσότερα, στην περιοχή της Πλατιάνας.


Ακόμη, όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι του Λογγού του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, τα δυο από τα τέσσερα χιλιόμετρα που τους χωρίζουν από το Χρυσοχώρι και ανήκουν στα γεωγραφικά όρια του δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, είναι κομμένα στα δύο, αποτελώντας σοβαρό κίνδυνο για τους διερχόμενους οδηγούς.


Η κα Αυγερινοπούλου ζητά να ενημερωθεί σχετικά με το ποια μέτρα θα ληφθούν από τους αρμοδίους ώστε να επισπευστούν οι ενέργειες για την πλήρη αποκατάσταση των ανωτέρω προβλημάτων ώστε να εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση αυτοκινήτων και οδηγών από το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο.

Περισσότερα Νέα