Επικοινωνία Αυγερινοπούλου με Δήμο Πύργου για τον συνδετήριο δρόμο Ολυμπίων – Αλφειού

24 Ιουλίου - 16:27 Τοπικά

Σε επικοινωνία ήρθε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, με το Δήμο Πύργου για τον συνδετήριο δρόμο Ολυμπίων – Αλφειού, ο οποίος συνδέει την Ολυμπιών με την Αλφειού, από τη θέση «Κολιρέικες παράγκες», πλησίον από την Ε.Ο. Πύργου – Κυπαρισσίας, και χρήζει αποκατάστασης και συντήρησης.

Είναι ένας δρόμος που συνδέει δύο κυκλοφορικές αρτηρίες, εξυπηρετεί σημαντικά την μεταφορά των πολιτών και διασυνδέει το Βόρειο με το Νότιο τμήμα του Νομού. Παρά ταύτα, το οδόστρωμα χρειάζεται σημαντικές διορθώσεις, έτσι ώστε η μεταφορά των πολιτών να είναι απρόσκοπτη και ασφαλής με στόχο να μην επιβαρύνεται δυσανάλογα το κέντρο της πόλης του Πύργου, αλλά και να μειωθεί ο χρόνος μεταφοράς.

Ο Δήμος Πύργου ενημέρωσε την κα Βουλευτή πως έχουν προβεί σε δέσμευση 180.000 ευρώ για την ασφαλτόστρωση του δρόμου, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της οδικής ασφάλειας των πολιτών. Η σχετική μελέτη έχει, δε, εκπονηθεί και το πρόγραμμα αναμένεται να υλοποιηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα.

«Απαιτούνται συντονισμένες προσπάθειες και σε όλους τους βαθμούς της διακυβέρνησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, προκειμένου να αναβαθμίσουμε σημαντικά τους οδικούς μας άξονες. Το Πάτρα – Πύργος παραμένει η πρώτη μας προτεραιότητα και κυβερνητική δέσμευση, αλλά και το υπόλοιπο οδικό δίκτυο του Νομού οφείλει να είναι ασφαλές και να παρέχει την απρόσκοπτη μετακίνηση των πολιτών και προς τούτου εργαζόμαστε» δήλωσε η Δρ. Αυγερινοπούλου.

Περισσότερα Νέα