Επικοινωνία Αυγερινοπούλου με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την Αρχαία Ολυμπία και τους Ολυμπιακούς Αγώνες με αφορμή το νέο αθλητικό νόμο

24 Ιουλίου - 17:26 Τοπικά

Επικοινωνία με τον Υφυπουργό Αθλητισμού για την Αρχαία Ολυμπία ως τόπο γέννησης, κοιτίδα του Ολυμπισμού και τόπο αφής της Ολυμπιακής Φλόγας είχε η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ., Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου με αφορμή και το υπό διαβούλευση νέο αθλητικό νομοσχέδιο.

Η Δρ. Αυγερινοπούλου ενημέρωσε τον κ. Ιωάννη Ανδριανό για τις ελλείψεις του σχετικού άρθρου, που αναφέρεται στην Αρχαία Ολυμπία και την αφή της Ολυμπιακής Φλόγας μόνο κατά τους Θερινούς και Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Ηλεία Βουλευτής ζήτησε να γίνουν οι κατάλληλες προσθήκες και τροποποιήσεις, που θα απηχούν την πραγματική συμβολή της Αρχαίας Ολυμπίας στο Ολυμπιακό πνεύμα.

Ζήτησε ως εκ τούτου, από τον κ. Υπουργό να αποσύρει το εν λόγω άρθρο και πρότεινα την αντικατάστασή του με διατάξεις που θα κατοχυρώνουν τη θέση της Αρχαίας Ολυμπίας και της χώρας μας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εξήγησε στον κ. Υπουργό ότι θεωρώ απαράδεκτο τον αποκλεισμό της Αρχαίας Ολυμπίας από όποιες διοργανώσεις φέρουν το όνομα “Ολυμπιακοί Αγώνες” οποιαδήποτε κι αν είναι η κατηγορία των αθλητών που λαμβάνει μέρος, ή ο χρόνος τέλεσής τους. Θεωρώ απαράδεκτο να έρχεται στο προτεινόμενο νομοσχέδιο ένα μεμονωμένο άρθρο, το οποίο κατοχυρώνει τμηματικά μόνο, τη συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε σχέση με τη χρήση της Ολυμπιακής Φλόγας.

«Θα πρέπει να διαπραγματευτούμε το σύνολο του πλαισίου που καθορίζει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς. Χρειάζεται να αναλάβουμε πρωτοβουλία προς όφελος της Ελλάδας και της Αρχαίας Ολυμπίας, αναδεικνύοντας τόσο το ρόλο της κοιτίδας των Ολυμπιακών Αγώνων κατά την τέλεσή τους, όσο και στην προβολή του πραγματικού νοήματος των Ολυμπιακών Αγώνων. Για το ζήτημα αυτό σκοπεύω να ενημερώσω λεπτομερώς και τον πρωθυπουργό».

Περισσότερα Νέα