Επιμόρφωση για τον Ανθρώπινο εγκέφαλο στο 4ο Γυμνάσιο (Φωτό)

24 Ιουλίου - 17:18 Τοπικά

Ο Δντης και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 4ου Γυμνασίου Πύργου είχαν προσκαλέσει, την Τρίτη 5 Μαΐου και ώρα 12:00.,  στα πλαίσια των επιμορφωτικών προγραμμάτων τους, την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Φυσιολογίας, του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών   κ. Μαριγούλα  Μαργαρίτη. Μίλησε με θέμα: «Εγκέφαλος: Προσεγγίζοντας τη δομή και λειτουργία του».

        Μεταξύ των άλλων τόνισε:<< Η αναφορά μου στις βασικές δομές και λειτουργίες του εγκεφάλου, αυτού του τόσο πολύπλοκου οργάνου, της κορωνίδας της βιολογικής εξέλιξης, με έμφαση σε θέματα που αφορούν τον εθισμό, τη σωματαίσθηση, τον ύπνο,  τη μνήμη και τη μάθηση, το στρες αλλά και την  ιδιότητα της πλαστικότητας  και τον ρόλο του στη διαμόρφωση όχι μόνο του προσωπικού μας ΕΓΩ  αλλά γενικότερα στην επιβίωση του ανθρώπινου είδους, είναι καταλυτική. Ο εγκέφαλος του καθενός μας πρέπει να  μας ενδιαφέρει  να είναι ένας καλός σκηνοθέτης, ένας καλός ενορχηστρωτής  της ζωή μας,  για το καλό όχι μόνο το δικό μας  αλλά  και της κοινωνίας μας.  Και η κοινωνία  όμως  πρέπει να γνωρίζει ότι η σχέση δεν είναι μονοσήμαντη>>.

      Μετά το τέλος της παρουσίασης τέθηκαν πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και δόθηκαν επιστημονικές απαντήσεις.

     Παρακολούθησαν τη διαλογική, εμπλουτισμένη εισήγηση: Η Δντρια του Εσπερινού Γυμνασίου και Λ.Τ. Πύργου κ. Ε. Σκάζα, οι Υπεύθυνοι ΠΛΗΝΕΤ κ. Β. Αγγελόπουλος και Π. Δρούζας και άλλοι καθηγητές  των όμορων σχολείων.

Περισσότερα Νέα