Επισκέψεις Γιαννόπουλου σε έργα σε Ολυμπία, Πύργο και Καράτουλα

14 Μαρτίου - 18:47 Τοπικά

Στην Ηλεία βρέθηκε σήμερα, Πέμπτη 14 Μαρτίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων, Βασίλης Γιαννόπουλος, επισκεπτόμενος περιοχές του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας και του Δήμου Πύργου, στις οποίες, είτε έχουν ολοκληρωθεί έργα, είτε πρόκειται να ξεκινήσουν εργασίες αναπλάσεων και παρεμβάσεις οδικής ασφάλειας, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

 Ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόταν από τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, Χρήστο Καραγιάννη και τους Προϊσταμένους των Τμημάτων Συγκοινωνιακών Έργων, καθώς και Μελετών και Τεχν. Προδιαγραφών, Θεόδωρο Τζόλα και Δημήτρη Κακογιάννη αντίστοιχα, με τους οποίους επισκέφθηκε τις παραπάνω περιοχές, πραγματοποιώντας αυτοψίες σε σημεία των δύο δήμων στα οποία έχουν προκληθεί ζημιές και προβλήματα, κυρίως λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων του χειμώνα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΑΦΗΣ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ

Στην Ολυμπία, ο κ. Γιαννόπουλος είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Αρχαίας Ολυμπίας Άρη Παναγιωτόπουλο, ανταποκρινόμενος στο αίτημά του  – μετά και την πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Πάτρα και με τον Περιφερειάρχη Νεκτάριο Φαρμάκη – για στήριξη του δήμου στις προετοιμασίες του, ενόψει της Τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες «Παρίσι 2024». Άλλωστε, το ενδιαφέρον του κ. Φαρμάκη για την Ολυμπία είναι γνωστό και έμπρακτο, καθώς η Ολυμπιακή Γη, όπως ο ίδιος έχει δηλώσει πολλάκις με εμφαντικό τρόπο, αποτελεί το σημείο αναφοράς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

 Παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων και Π.Π Γιώργου Λινάρδου, του προέδρου της Τ.Κ Τάκη Παρασκευόπουλου και των στελεχών των δυο Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, συζήτησαν για τις παρεμβάσεις που θα πρέπει να γίνουν στην είσοδο της Ολυμπίας, στο σημείο διασταύρωσης της νέας με την παλαιά Ε.Ο, ξεκινώντας άμεσα με την αποκατάσταση του οδοστρώματος, παρέμβαση η οποία θα βελτιώσει σημαντικά την οδική ασφάλεια αλλά και την αισθητική εικόνα της εισόδου.

ΝΕΟΣ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΟ ΚΑΡΑΤΟΥΛΑ

Εξάλλου, με την ολοκλήρωση των εργασιών, παραδόθηκε και επίσημα στους κατοίκους και στα παιδιά του Καράτουλα και της ευρύτερης περιοχής, ένας νέος χώρος αναψυχής. Ο κ.Γιαννόπουλος συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών του Δήμου Πύργου Νίκο Θεοδώρου, τον Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Ωλένης και Αγροτικής Οδοποιίας Σπύρο Κωνσταντόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ Γιώργο Τσατσαμπά, μέλη του Τ.Σ και κατοίκους της περιοχής, τους οποίους ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας για τις λειτουργικές δυνατότητες του χώρου. Πρόκειται για έναν πανέμορφο χώρο αναψυχής, δίπλα στο Δημοτικό Σχολείο Καράτουλα-Μαγούλας, και στα όρια με την Τ.Κ Μαγούλας, με όργανα γυμναστικής, τραπέζια παιχνιδιών (σκάκι, πινγκ πονγκ), συμβατικά αλλά και ηλιακά παγκάκια φόρτισης κινητών τηλεφώνων, ενώ ακόμα και ο φωτισμός του χώρου γίνεται με φωτιστικά σώματα τα οποία αποθηκεύουν ηλιακή ενέργεια. 

Αυτή την περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες δημιουργίας και άλλων τέτοιων χώρων αναψυχής, οι οποίοι, όπως διαβεβαίωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Έργων κ. Γιαννόπουλος, θα παραδοθούν στις Τ.Κ και στους κατοίκους τους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα Νέα