Επισκέψεις σε σχολεία από τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.)  κ. Δουκάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο

24 Νοεμβρίου - 10:07 Τοπικά

   Επισκέψεις σε σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Ηλείας, θα πραγματοποιήσουν αύριο, Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023, ο  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής (Ι.Ε.Π.) του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου κ. Σπυρίδων Δουκάκης, σε συνεργασία με τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας κ. Βασίλη Γιαννόπουλο, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος «Learning from the Extremes».

   Πρόκειται για ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα διάρκειας δύο ετών στο οποίο συμμετέχουν δέκα χώρες της Ευρώπης (Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Κροατία, Φιλανδία, Ιρλανδία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Ιταλία και Ισπανία). Το πρόγραμμα είχε στόχο, και κατάφερε, να ενισχύσει την ένταξη νέων ψηφιακών εργαλείων και να μειώσει το ψηφιακό χάσμα που παρατηρείται σε σχολικές κοινότητες απομακρυσμένων περιοχών με χαμηλή συνδεσιμότητα, περιορισμένη ή καθόλου πρόσβαση σε συσκευές, ψηφιακά εκπαιδευτικά μέσα και περιεχόμενο. 

   Στο πλαίσιο της επίσκεψης, στο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου (το οποίο συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα) και στο 1ο Γυμνάσιο Πύργου, θα παρουσιαστεί και θα διαφανεί η σημασία προγράμματος για την αντιμετώπιση των ανισοτήτων πρόσβασης στην ψηφιακή εκπαίδευση.

Περισσότερα Νέα