Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Β. Γιαννόπουλου σε Συσκευαστήρια Εσπεριδοειδών και Ελαιοτριβεία

24 Ιουλίου - 16:23 Τοπικά

   Συνάντηση με παραγωγούς και επιχειρηματίες που συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά κατά την διάρκεια του lockdown «θωρακίζοντας» την παραγωγική διαδικασία της περιοχής και της χώρας, όπως έκαναν και την περασμένη Άνοιξη, είχε σήμερα Τετάρτη 18 Νοεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος.

   Με τον πρωτογενή τομέα να συνεχίζει να λειτουργεί και στην Ηλεία, όπως και η βιομηχανική και μεταποιητική δραστηριότητα, ο κ. Γιαννόπουλος, συνοδευόμενος από την Περιφ. Σύμβουλο Μαρία Μπίλια και τον Προϊστάμενο του Τμήματος Ποιοτικού Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της ΔΑΟΚ Π.Ε Ηλείας Γιώργο Μικέογλου, επισκέφθηκε τα συσκευαστήρια εσπεριδοειδών του Αγροτικού Συνεταιρισμού – Οργάνωση Παραγωγών «Κάμπος» στην Ανδραβίδα, της εταιρείας «Olympia Star» στην Γαστούνη, καθώς και το ελαιοτριβείο του Ιωάννη Παναγιωτόπουλου στην Μυρτιά.

   Είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τις διαδικασίες τυποποίησης και συσκευασίας πορτοκαλιών και μανταρινιών αλλά και παραγωγής ελαιολάδου αντίστοιχα. Πρόκειται για εργασίες απαιτητικές, που λόγω των περιοριστικών μέτρων ο βαθμός δυσκολίας  τους έχει αυξηθεί. Ωστόσο, οι τρεις μονάδες έχουν προχωρήσει σε ειδική διαμόρφωση των χώρων τους, βάσει των οριζόμενων μέτρων πρόληψης, για την προστασία των εργαζομένων και τον περιορισμό εξάπλωσης του Covid -19. Όλοι οι εργαζόμενοι, εργάζονται με την χρήση μάσκας, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις στους χώρους εργασίας, ενώ στο ελαιοτριβείο η επεξεργασία και παραλαβή του ελαιολάδου γίνεται κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού με τον παραγωγό.

   Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνομιλίας με παραγωγούς και τον πρόεδρο του Συνεταιρισμού Παναγιώτη Αλεβιζόπουλο, τον ιδιοκτήτη της «Olympia Star» Παναγιώτη Μπίλια και τον ελαιοτριβέα Γιάννη Παναγιωτόπουλο, ενημερώθηκαν για τα προβλήματα που έχουν ανακύψει το τελευταίο χρονικό διάστημα, και αφορούν στην συγκομιδή και διακίνηση των προϊόντων. Δεδομένου του γεγονότος ότι πρόκειται για εξαγώγιμα – κυρίως – προϊόντα, τα περιοριστικά μέτρα και η επιβολή lockdown σε πολλές χώρες, έχουν μειώσει τη ζήτηση τη δεδομένη στιγμή, συνεπώς και την διάθεση τους.

   Εκείνο που διαπίστωσαν πάντως ιδίοις όμμασι, και αποδεικνύεται από τη συνολική ζήτηση των προϊόντων σε Ελλάδα και εξωτερικό, είναι πως η ποιότητα των παραγόμενων προϊόντων παραμένει αδιαπραγμάτευτα υψηλή στην Ηλεία. Οι παραγωγοί και επιχειρηματίες, συμβαδίζοντας με τις απαιτήσεις των καιρών, έχουν εκσυγχρονίσει τις μεθόδους καλλιέργειας και τα μέσα παραγωγής και επεξεργασίας, επενδύοντας στην καλή ποιότητα, η οποία αποτελεί την εγγύηση τους στην απαιτητική αγορά και διασφαλίζει την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα στην Ηλεία.

Περισσότερα Νέα