Επίσκεψη Αντώνη Καράμπελα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας και στο τμήμα Αδειών Διαμονής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης

24 Ιουλίου - 16:55 Τοπικά

Με κυρίαρχο ζήτημα συζήτησης την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στον Δήμο Πύργου πραγματοποιήθηκε συνάντηση του υποψηφίου δημάρχου Αντώνη Καράμπελα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ηλείας Ταξίαρχο κον Αριστείδη Μαρτζάκλη, στο Μέγαρο της Α.Δ. Ηλείας.

Ο κ. Καράμπελας, που συνοδευόταν από στελέχη της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών», επισκέφθηκε την Αστυνομική Διεύθυνση Ηλείας. Μιλώντας με τον κ. Μαρτζάκλη, τόνισε ότι η επίλυση του προβλήματος της παραβατικότητας προϋποθέτει την συνεργασία της Πολιτείας (Υπουργεία – Αστυνομία) και της Αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια – Δήμοι), ώστε να δημιουργηθούν δομές και υποδομές για μια ανθρώπινη διαβίωση των συγκεκριμένων αυτών ομάδων αλλά και κοινωνικών πολιτικών  για την προσαρμογή τους στην ευνομούμενη κοινωνία.

Απαραίτητη επίσης προϋπόθεση για την λήψη μέτρων μείωσης της παραβατικότητας, έκρινε ότι αποτελεί η θεσμοθέτηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης  παραβατικότητας. Τα συμβούλια αυτά, τόνισε ο κ. Καράμπελας, έχουν προληπτικό, συμβουλευτικό και ενημερωτικό χαρακτήρα, καθώς οι δραστηριότητές τους  επικεντρώνονται στη μείωση του αισθήματος φόβου των πολιτών αλλά και στην εξάλειψη των συνθηκών  που ευνοούν την δράση του παραβάτη. Η σύσταση των συμβουλίων αυτών στους Δήμους προβλέπεται από τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων και από τον Ν.2713/1999.

Από την πλευρά του ο κ. Μαρτζάκλης ανέφερε ότι παραβατικότητα στο Νομό Ηλείας αντιμετωπίζεται άμεσα και αποτελεσματικά και ότι προσβλέπει στην συνεργασία Αυτοδιοίκησης και Αστυνομίας.

Επίσης ο Αντώνης Καράμπελας επισκέφτηκε το τμήμα Αδειών Διαμονής Ηλείας, όπου συζήτησε θέματα που αφορούν την υπηρεσία.

Παρόντες στην επίσκεψη ήταν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Πύργος – Έργο Πολιτών»: Λάκης Αθανασόπουλος, Θεόδωρος Ντοάς, Αθανάσιος Παναγούλης, Βάσια Παπανδρέου και Νίκος Φάμελος.

Περισσότερα Νέα