Επίσκεψη κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στο νομό Ηλείας

24 Ιουλίου - 19:16 Τοπικά

Στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργανώνει η Νέα Δημοκρατία, με στόχο την επικοινωνία του κυβερνητικού έργου, κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, τους βουλευτές του νομού κ.κ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, Κωνσταντίνο Τζαβάρα και Ανδρέα Νικολακόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδα Χριστόπουλο, τον Αναπληρωτή Γενικό Διευθυντή ΝΔ κ. Νίκο Παπουτσή και τον Συντονιστή Γενικής Διεύθυνσης ΝΔ κ. Γιάννη Παπαγεωργίου, επισκέφθηκε το νομό Ηλείας.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκος Παπαθανάσης ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της Κεραμοτουβλοποιίας «Παναγιωτοπούλου» αλλά και της Ηλειακής Ελαιουργίας «Β. Τσαούσης», συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλο στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, επισκέφθηκε το Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο, συναντήθηκε με το Δήμαρχο Πύργου κ. Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ συμμετείχε σε ευρεία σύσκεψη με εκπροσώπους φορέων στο Επιμελητήριο Ηλείας. Ο κ. Παπαθανάσης αμέσως μετά το τέλος των συναντήσεων, δήλωσε: «Ο νέος Αναπτυξιακός Νόμος σε συνδυασμό με τους πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ‘21-’27, προσφέρουν πολλαπλές δυνατότητες στον επιχειρηματικό κόσμο της Ηλείας. Δυνατότητες που, σε συνδυασμό με τα μεγάλα έργα υποδομών που προχωρούν στην περιοχή όπως ο νέος αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου, μπορούν να προσφέρουν σημαντικά αναπτυξιακά οφέλη σε ολόκληρη την Πελοπόννησο. Στηρίζουμε τις επιχειρήσεις της Περιφέρειας με κίνητρα για την δημιουργία περισσότερων και καλύτερα αμειβόμενων θέσεων εργασίας».

Ο Γενικός Γραμματέας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών κ. Λεωνίδας Χριστόπουλος επισκέφθηκε  το Δημαρχείο Ζαχάρως όπου και συναντήθηκε με τον Δήμαρχο κ. Κωνσταντίνο Αλεξανδρόπουλο, συζήτησε με μέλη και στελέχη της ΔΗΜΤΟ Ζαχάρως, συνομίλησε με καταστηματάρχες στο κέντρο του Δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, ενώ επισκέφθηκε και το νοσοκομείο της περιοχής.

Ο κύριος Χριστόπουλος στις δηλώσεις του τόνισε: «Στην σημερινή επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας στην Ηλεία, είχα την ευκαιρία να ξεναγηθώ στην νότια Ηλεία και να συνομιλήσω με κατοίκους της περιοχής αλλά και με στελέχη του κόμματος. Ανταλλάξαμε απόψεις και αναδείξαμε ζητήματα που απαιτούν άμεσες ενέργειες προκειμένου να ισχυροποιηθεί περαιτέρω η ανάπτυξη της περιοχής.

Συναντήθηκα με τους Δημάρχους των Δήμων Ζαχάρω – Φυγαλείας και Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, με τους οποίους συζητήσαμε για τις προτάσεις που ετοιμάζονται να καταθέσουν στις δύο προσκλήσεις του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τον «ψηφιακό μετασχηματισμό των ΟΤΑ» και τον «εκσυγχρονισμό των ΚΕΠ». Επισκέφθηκα τα ΚΕΠ στη Ζαχάρω και στα Κρέστενα και ενημέρωσα τους υπαλλήλους πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπει σε πιλοτική λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα ενώ έχουμε ήδη προβεί σε ενέργειες για την πλήρη Οργανωτική Αναβάθμιση και τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό του δικτύου των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών.

Άκουσα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την Αναπληρώτρια Διοικήτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – με αρμοδιότητα στην Α.Ο.Μ “Κρέστενα” – να μου αναπτύσσει τις προοπτικές που θα δημιουργήσει η τηλεϊατρική στην κάλυψη των αναγκών πρωτοβάθμιας ιατρικής περίθαλψης των κατοίκων των απομακρυσμένων περιοχών και χάρηκα ιδιαίτερα όταν ενημερώθηκα πως το διοικητικό προσωπικό του Α.Ο.Μ Κρεστένων χρησιμοποιεί το Εθνικό Μητρώο Διαδικασιών «Μίτος» για την ορθή διεκπεραίωση τόσο των εσωτερικών διαδικασιών όσο και αυτών που αφορούν στην εξυπηρέτηση των πολιτών.»

 Αξίζει να σημειωθεί ότι όλα τα μέλη του κλιμακίου συμμετείχαν στη διευρυμένη συνεδρίαση των μελών της ΔΕΕΠ του νομού Ηλείας, που πραγματοποιήθηκε υπό το συντονισμό του Προέδρου της κ. Γιώργου Λαμπρόπουλου.

Περισσότερα Νέα