Επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώην λίμνη Μουριάς

24 Ιουλίου - 18:43 Τοπικά

Ανακοίνωση εξέδωσε το συντονιστικό όργανο των συλλόγων ” Μουριά- Λίμνη ξανά! ” σχετικά με την επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ στο χώρο της πρώην λίμνης Μουριάς.

Αναλυτικά αναφέρει:

Στα πλαίσια των δράσεων ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για την αναγκαιότητα της αποκατάστασης της λίμνης Μουριάς το συντονιστικό όργανο διοργάνωσε συνάντηση – ενημέρωση με την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας Έφη Γεωργόπουλου -Σαλτάρη, και θα συνεχίσει με όλους τους βουλευτές του νομού!

Η συνάντηση έγινε στον πολιτιστικό χώρο του Σχολείου Γρανιτσεϊκων. Εκεί, εκπρόσωποι από τους Συλλόγους: Περιβαλλοντική Δράση Ηλείας (μέλος του Εθνικού και Διεθνούς δικτύου «ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ» , “Φυσιολατρικός Σύλλογος Φίλων Λίμνης Μουριάς” , Σύνδεσμος των εν Αθήναις Πυργίων, Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Γρανιτσεϊκων «Οι Φίλοι του Σχολείου» , Πολιτιστικός Σύλλογος «Η ΔΕΞΑΜΕΝΗ» , Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πύργου , «Ποδηλατοδρόμος Πύργου Τ.Π.Σ.» , «1ος Κυνηγετικός Σύλλογος Πύργου» και το Τοπικό Διαμέρισμα Αγ. Ιωάννη ανέπτυξαν στο κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ τους λόγους για τους οποίους είναι αναγκαία η αποκατάσταση των φυσικών και τεχνητών συνθηκών της περιοχής της πρώην λίμνης Μουριάς.


Στην ενημέρωση παραθέσαμε τις τεκμηριωμένες και εγκεκριμένες μελέτες των Πανεπιστημίων που έχουμε στη διάθεσή μας και έχουν ήδη τεθεί υπʼόψιν του Δήμου Πύργου και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Όλες συγκλίνουν απόλυτα στις θετικές συνέπειες και τα μοναδικά πλεονεκτήματα που θα αποφέρει ο επαναπλημμυρισμός της Λίμνης Μουριάς. Η μείωση της ρύπανσης του εδάφους και των νερών της περιοχής, η βελτίωση του μικροκλίματος, ο εμπλουτισμός του υδροφόρου ορίζοντα, η επαναφορά της πλούσιας ορνιθοπανίδας, οι χώροι αναψυχής στο αναβαθμισμένο φυσικό τοπίο και οι ευκαιρίες απασχόλησης στην αλιεία και τον οικοτουρισμό είναι τα βασικότερα πλεονεκτήματα του εγχειρήματος.
Μετά την ενημέρωση ακολούθησε αυτοψία στην πρώην λίμνη που στο μεγαλύτερο μέρος της παραμένει ανεκμετάλλευτη ή έχει μετατραπεί σε αυθαίρετο σκουπιδότοπο!
Στη συνάντηση πάρθηκε ομόφωνη απόφαση για πρόταση προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με σκοπό τη σύσταση Επιτροπής Φορέα Διαχείρισης σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για το συγκεκριμένο σκοπό. Παράλληλες δράσεις θα συνεχιστούν για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων και των αρμόδιων φορέων.

Εκ του Συντονιστικού Οργάνου Συλλόγων ” Μουριά- Λίμνη ξανά! “

Περισσότερα Νέα