Επίσκεψη Μητσοτάκη: Πιο νωρίς στην Πάτρα ο πρωθυπουργός – Στον Πύργο ο Τσίπρας

24 Ιουλίου - 19:18 Τοπικά

Κατά μια εβδομάδα μετατοπίζεται χρονικά το πρόγραμμα της καθόδου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάτρα. Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», που έγιναν γνωστές χθες το βράδυ, το επιτελείο του πρωθυπουργικού γραφείου έκρινε σκόπιμο ότι η παραμονή και η ημέρα εορτής του Αγίου Ανδρέα, στην οποία είχε προγραμματιστεί ο κάθοδός του, δεν κρίνεται κατάλληλη για να γίνουν ανακοινώσεις αναπτυξιακού, οικονομικού και πολιτικού περιεχομένου, καθώς δεν ταιριάζουν με το κλίμα των ημερών, με αποτέλεσμα το πρόγραμμα να μετατοπίζεται κατά μια εβδομάδα νωρίτερα. 

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πιθανή ημερομηνία έλευσης του πρωθυπουργού στην Πάτρα είναι το διήμερο 22 – 23 Νοεμβρίου (Τρίτη – Τετάρτη). Το πρόγραμμα της επίσκεψης του πρωθυπουργού είναι πλούσιο και θα περιλαμβάνει συναντήσεις και διαβούλευση με τους φορείς της πόλης και της Αχαΐας για πληθώρα θεμάτων, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να προβεί σε σημαντικές ανακοινώσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα για την Πάτρα και τον νομό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα συναντήσεων του πρωθυπουργού, ακόμα και σήμερα, είναι ανοικτό και τροποποιείται μέρα με την ημέρα, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες που προκύπτουν.

ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Δικό του προπύργιο θέλει να στήσει στη Δυτική Ελλάδα ο ΣΥΡΙΖΑ και προσπαθεί να ισχυροποιήσει τις βάσεις του στους τρεις νομούς, με στόχο να κατακτήσει παντού πρωτιές στις επόμενες εθνικές εκλογές.

Με την κλεψύδρα πλέον να στερεύει και να οδεύουμε ολοταχώς σε επίσημη προεκλογική περίοδο, στο αρχηγείο της Κουμουνδούρου ανεβάζουν στροφές και ετοιμάζουν για το επόμενο διάστημα μια σειρά περιοδειών του προέδρου Αλέξη Τσίπρα σε πρωτεύουσες νομών.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ θα συνοδεύουν πρωτοκλασάτα στελέχη και βουλευτές, αλλά και μέλη του αριστερού think tank που αποτελεί κατά πολλούς το «δεξί του χέρι» για τις όποιες στρατηγικές κινήσεις.

Ενας από τους πρώτους σταθμούς των επισκέψεων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα είναι ο Πύργος αλλά ακόμα δεν υπάρχει ξεκάθαρη ημερομηνία για το χρόνο της επίσκεψης. Πιθανολογείται πως η επίσκεψη Τσίπρα στην Ηλεία θα μπορούσε να τοποθετηθεί εντός Δεκεμβρίου, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από τις πολιτικές εξελίξεις. Αλλοι σταθμοί του πρώην πρωθυπουργού σε αυτή τη μίνι περιοδεία θα είναι η Καρδίτσα, η Δράμα και τα Γρεβενά μεταξύ άλλων.

Η Πάτρα, ωστόσο, δεν βρίσκεται εντός των άμεσων πλάνων της Κουμουνδούρου. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την πόλη τον Μάρτιο του 2022, περπατώντας σε κεντρικούς δρόμους και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες. Το πιο πιθανό σενάριο αυτή τη στιγμή είναι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να βρεθεί ξανά στην Πάτρα μέσα στο 2023 εντός της προεκλογικής περιόδου.

https://pelop.gr/

Περισσότερα Νέα