Επίσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και Τουρισμού Νίκου Κοροβέση στο κτήμα Μπριντζίκη – Στόχος η ανάπτυξη του οινοτουρισμού

24 Ιουλίου - 16:21 Τοπικά

Το κτήμα Μπριντζίκη στο Λαντζόι επισκέφθηκε την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Νίκος Κοροβέσης, όπου συναντήθηκε με τον υπεύθυνο του κτήματος Διονύσιο Μπριντζίκη και συζήτησαν ζητήματα που σχετίζονται με την ανάπτυξη του οινοτουρισμού στην Ηλεία, αλλά και την περαιτέρω ανάδειξη των Ηλειακών οίνων, που εδώ και χρόνια και κάτω από αντίξοες συνθήκες, κατάφεραν να κερδίσουν μία ξεχωριστή θέση στις αγορές του εξωτερικού.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο της συνάντησης, οι δυνατότητες για οινοτουρισμό στην Ηλεία εντοπίζονται σε λίγα επισκέψιμα οινοποιεία, όπως το κτήμα Μπριντζίκη, τα οποία με χαρά ανοίγουν τις πύλες τους κάθε χρόνο για να δεχτούν  πολλούς, ξένους κυρίως, επισκέπτες. Οι αμπελώνες της Ηλείας παράγουν τους οίνους ΠΓΕ Ηλεία (Τοπικός Οίνος Ηλείας). Σε μικρότερες περιοχές παράγονται οι λευκοί οίνοι ΠΓΕ Πισάτις (Τοπικός Οίνος Πισάτιδος) και οι ερυθροί οίνοι ΠΓΕ Λετρίνα (Τοπικός Οίνος Λετρίνων).

Ο κ. Μπριντζίκης ανέφερε στον Αντιπεριφερειάρχη ότι το όραμα των δημιουργών του οινοποιείου, ήταν και παραμένει, η δημιουργία μοναδικών οίνων στους οποίους να είναι ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής φημισμένη για την αμπελοκαλλιέργεια της. Τα άργιλοπηλώδη εδάφη της, σε συνδυασμό με την υγρασία των ποταμών, δημιουργούν ένα ιδανικό μικροκλίμα. Οι αυτόχθονες ποικιλίες που ευδοκιμούν είναι ο Ροδίτης, ο Τινακτορώγος, η Μαλαγουζιά, το Φιλέρι, το Ασύρτικο (λευκές ποικιλίες) και ο Αυγουστιάτης, το Αγιωργίτικο και Merlot (ερυθρές ποικιλίες). Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του κτήματος, η καλλιέργεια γίνεται με βιολογικό τρόπο, ενώ το 2012 το Κτήμα Μπριντζίκη χαρακτηρίστηκε ως το πρώτο πράσινο οινοποιείο στην Ελλάδα, ενώ κάθε χρόνο συμμετέχει στους «Δρόμους του Κρασιού».

Αναφερόμενος στην συνάντηση, ο κ. Κοροβέρσης δήλωσε: «Είναι πάντα χαρά μας, να συνεργαζόμαστε με ανθρώπους, που μέσα από την εξαιρετική δουλειά τους, καταφέρνουν να «ταξιδέψουν» την Ηλεία σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Στόχος μας είναι να αναπτύξουμε και το κομμάτι του Οινοτουρισμού στην περιοχή μας, προκειμένου να προσελκύσουμε ακόμα περισσότερους επισκέπτες, οι οποίοι  μέσα από τη γεύση και τα αρώματα του ξεχωριστού Ηλειακού οίνου, θα κρατήσουν ανεξίτηλα στην μνήμη τους, τις εικόνες της περιοχές μας και θα γίνουν οι καλύτεροι πρεσβευτές μας, τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό».

Περισσότερα Νέα