Επίσκεψη του Γενικού Επιθεωρητή Στρατού, Αντιστράτηγου Νικόλαου Φλάρη στον Δήμαρχο Πύργου. Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Η ΣΕΤΤΗΛ δεν πρόκειται να φύγει από τον Πύργο»

24 Ιουλίου - 19:14 Τοπικά

Τον Γενικό Επιθεωρητή Στρατού-Διοικητή Δόγματος και Εκπαίδευσης, Αντιστράτηγο Νικόλαο Φλάρη, υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, το μεσημέρι της Τετάρτης (14/12).

Στην εθιμοτυπική επίσκεψη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα εγκάρδιο και εποικοδομητικό κλίμα, παρευρέθηκε και ο διευθυντής του γραφείου Δημάρχου κι αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΠ Γιώργος Καραστέργιος.

Κεντρικό θέμα της συζήτησης ήταν το μέλλον και η αναβάθμιση της ΣΕΤΤΗΛ καθώς και οι τρόποι συνεργασίας που μπορεί να έχει ο Δήμος με την παρουσία της μονάδας στην πόλης. Επιπλέον συζητήθηκε και το επίκαιρο θέμα, κατά πόσο ο χώρος της Εθνικής Άμυνας μπορεί να βοηθήσει προσωρινά στη λειτουργία του Νοσοκομείου Πύργου. Οι δύο άντρες αντάλλαξαν απόψεις πάνω στο θέμα που απασχολεί όλη την κοινωνία του Πύργου και αναφέρθηκαν στις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν για να έρθει ιατρός-Παθολόγος από το χώρο της Εθνικής Άμυνας.

  *  Όπως δήλωσε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Τονίσαμε ότι το στρατόπεδο της ΣΕΤΤΗΛ για μας είναι ένα στοιχείο-ταυτότητας της πόλης μας, πέρα της οικονομικής και κοινωνικής διάστασης που έχει, διότι πάντοτε η παρουσία στρατιωτικών και νέων παιδιών σε μια πόλη είναι θετικό στοιχείο για την προοδευτικότητα της κοινωνίας και την ανωτερότητά της, δηλαδή να διέπονται οι συμπεριφορές μας από στοιχεία αλτρουισμού και αλληλεγγύης. Μιλήσαμε για τις κοινές δραστηριότητες που πολλές φορές έχουμε στον τομέα του πολιτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος, της καθαριότητας κ.α. Είμαι αισιόδοξος για άλλη μια φορά ότι η ΣΕΤΤΗΛ δεν πρόκειται να φύγει από τον Πύργο».

   Ακολούθησε η ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, με την επιπλέον αναφορά ανανέωσης της συνάντησης σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα Νέα