Επιστολές Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας σε Αντιπεριφερειάρχη για άνοιγμα καταστημάτων τις Κυριακές και για Ολυμπία Οδό

24 Ιουλίου - 18:19 Τοπικά

Δύο επιστολές απέστειλε ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας προς τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας κ. Χαρ. Καφύρα. Στην πρώτη τον ευχαριστεί για την στάση του στο θέμα του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές και στην δεύτερη θέτει τις δυνάμεις του συλλόγου στη διάθεση ενός θεσμικού μετώπου για την Ολυμπία οδο. Αναλυτικά οι επιστολές:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Εκ μέρους του εμπορικού κόσμου της πόλης της Αμαλιάδας, σας ευχαριστούμε για τη θετική συνεργασία που δείξατε στο ζήτημα αρμοδιότητας σας, που αφορούσε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές.

Η απόφασή σας, για τη μη λειτουργία των καταστημάτων τις 45 Κυριακές το χρόνο, απόφαση που αν ήταν διαφορετική θα επέφερε μοιραία το κλείσιμο πολλών εμπορικών επιχειρήσεων, αντανακλά το αίτημα του εμπορικού κόσμου τοπικά, περιφερειακά, αλλά και σε όλη τη χώρα.

Η Περιφέρεια, οι αυτοδιοικητικοί φορείς και οι φορείς εκπροσώπησης πρέπει να αναπτύξουν τις πρωτοβουλίες εκείνες που θα οδηγήσουν στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη της περιοχής, προσπερνώντας τις κεντρικές ή τοπικές πολιτικές που οδήγησαν την περιοχή μας στην υπανάπτυξη, τη φτώχια και την εγκατάλειψη.

Για την Ολυμπία Οδό:

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα,

Η Ηλεία βρίσκεται σε κομβικό σημείο αφού με την απώλεια του Αεροδρομίου Ανδραβίδας και την κατάργηση του Σιδηροδρόμου, είναι ορατός ο κίνδυνος να μην φτάσει και η Ολυμπία οδός στα εδάφη της Ηλείας.

Η διαδικασία ψήφισης της αναθεωρημένης σύμβασης στη Βουλή και η δυνατότητα προσφυγής σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Δικαστήρια, είναι τα δύο μέσα τα οποία μπορούν να αποτρέψουν την απομόνωση. Γι’ αυτό πρέπει να διασφαλισθεί ότι αυτά τα μέσα δεν θα εκχωρηθούν στην περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί στο 100% η κατασκευή της οδού στην Ηλεία, με αφετηρία τη δημοπράτηση του έργου έως τις 31 Μαρτίου 2014.

Σε αντίθετη περίπτωση οι ευθύνες όλων όσων δεν πράξουν αυτά που πρέπει γι’ αυτό το τελευταίο πλέον συμφέρον της Ηλείας, θα είναι συντριπτικές για το μέλλον. Ας είμαστε γι’ αυτούς τους λόγους προσεκτικοί, αφού δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι με τις υποσχέσεις και τα μεγάλα λόγια έχουμε εγκαταλειφθεί στην τύχη μας.

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, θέλομε να σας διαβεβαιώσουμε ότι ο Εμπορικός Σύλλογος Αμαλιάδας και ο Εμπορικός κόσμος θα είναι έμπρακτα στη διάθεση ενός θεσμικού μετώπου που θα κερδίσει με θέσεις και ουσιαστικές δράσεις αυτά που δικαιούται ο πολύπαθος τόπος μας.

Ήρθε η ώρα τώρα λίγες μέρες πριν την ψήφιση της αναθεωρημένης σύμβασης στη βουλή να συγκληθεί το μέτωπο της Ηλείας-Μεσσηνίας-Ζακύνθου-Κεφαλονιάς, για να προσδιοριστεί πρώτα το πλαίσιο ευθύνης απέναντι στο μέλλον του τόπου μας, που βάζουν οι βουλευτές, προκειμένου να ψηφίσουν ή να καταψηφίσουν την αναθεωρημένη σύμβαση και στη συνέχεια να συζητηθούν τα απαραίτητα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν από την πλευρά της Ηλείας στην περίπτωση αρνητικών εξελίξεων.

Περισσότερα Νέα