Επιστολή Αυγερινοπούλου για έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας για τις καταστροφές από τις πλημμύρες σε δημοτικά διαμερίσματα

24 Ιουλίου - 18:19 Τοπικά

Επιστολή με την οποία ζητά την έκτακτη χρηματοδότηση του Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου απέστειλε προς τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ιωάννη Μιχελάκη η Βουλευτής Ν. Ηλείας, Ν.Δ. και Πρόεδρος της Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος, Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Επίσης, καλεί τον κ. Μιχελάκη σε συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος με θέμα την αντιπλημμυρική προστασία της χώρας.

Ειδικότερα, η κα Αυγερινοπούλου επισημαίνει πως από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην περιοχή την 2/12/2013 υπέστησαν πολύ σοβαρές καταστροφές κατοικίες, ελαιοκαλλιέργειες, καλλιέργειες, σημειώθηκαν απώλειες σε ζωϊκή παραγωγή αλλά και καταστροφές στο οδικό δίκτυο σε πολλά δημοτικά διαμερίσματα στο Δήμο Ζαχάρως-Φιγαλείας του νομού Ηλείας.

Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως είναι ιδιαίτερα εκτεταμένη η ζημιά στη γέφυρα του Μπισχινίου, Δήμου Ζαχάρως-Φιγαλείας, η οποία συνδέει την πόλη της Ζαχάρως με δεκάδες ορεινά χωριά της περιοχής. Η κυκλοφορία γίνεται μόνο από ελαφρά οχήματα και με κίνδυνο ζωής των εποχούμενων.

Επίσης, στο δημοτικό διαμέρισμα Κακοβάτου μετά την υπερχείλιση χειμάρρου υπήρξαν σοβαρές ζημιές σε κατοικίες, ελαιοκαλλιέργειες, καλλιέργειες, ενώ υπήρξαν και απώλειες σε ζωϊκή παραγωγή.

Στο δημοτικό διαμέρισμα Λεπρέου και στο δ.δ Θολού, μετά από υπερχείλιση χειμάρρου υπήρξαν σοβαρές ζημιές στο οδικό δίκτυο και σε καλλιέργειες. Στο δημοτικό διαμέρισμα Καλλίδονας μετά από υπερχείλιση αρδευτικού καναλιού υπήρξαν καταστροφές σε καλλιέργειες, ενώ στο δημοτικό διαμέρισμα Φασκομηλιάς μετά από υπερχείλιση χειμάρρου υπέστησαν ζημιές καλλιέργειες, αλλά και ο δρόμος. Επιπλέον, στο δημοτικό διαμέρισμα Μίνθης μετά από υπερχείλιση ποταμού προκλήθηκε κατολίσθηση του βουνού και τα φερτά υλικά έφθασαν έως την πλατεία του χωριού.

Τέλος, η κα Αυγερινοπούλου επισημαίνει πως στην πλειοψηφία τους οι περιοχές αυτές καταστράφηκαν από τις πυρκαγιές του 2007 και ακόμη και σήμερα, είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε φυσικές καταστροφές. Συνεπώς, το Υπουργείο Εσωτερικών θα πρέπει να ενισχύσει άμεσα την τοπική αυτοδιοίκηση για να αντιμετωπίσει τις συνέπειές τους.

Περισσότερα Νέα