Επιστολή Επιμελητηρίου προς τον Υπουργό Οικονομικών: Διορθώστε τις παράλογες παρακρατήσεις!

24 Ιουλίου - 16:43 Τοπικά

Επιστολή απέστειλε το επιμελητήριο Ηλείας προς τους:       1. Υπουργό Οικονομικών   κ. Σταϊκούρα Χρήστο   2. Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων    κ. Γεωργιάδη Άδωνι και    3. Υφυπουργό  Ανάπτυξης & Επενδύσεων       κ. Παπαθανάση Νικόλαο

Κύριε Υπουργέ,

Στα πλαίσια της προσπάθειας σας για διευκόλυνση των επαγγελματιών να ρυθμίσουν οφειλές με παράλληλη αποδέσμευση λογαριασμών, οφείλω να σας επισημάνω μια παράλογη κατά την άποψη μας νομοθετική ρύθμιση , η οποία πνίγει τους επαγγελματίες.

Σύμφωνα με το άρθρο 12 του Ν.4174/2013 και τις ΠΟΛ 1274/2013 , ΠΟΛ 1275/2013 , ΠΟΛ 1222/2017 , ΠΟΛ 1124/2014 και ΠΟΛ 1141/2016

Κάθε προμηθευτής του Δημοσίου, ο οποίος έχει ρυθμίσει τις οφειλές του και είναι ενήμερος ή έχει μη ληξιπρόθεσμες οφειλές (π.χ. ΕΝΦΙΑ) , όταν θα χρειασθεί φορολογική ενημερότητα για να εισπράξει για εργασίες ή προμήθειες που έχει πραγματοποιήσει , τότε θα του παρακρατηθούν έως και 100% από την αξία του τιμολογίου θεωρώντας ότι το ποσό του τιμολογίου αφορά το κέρδος της επιχείρησης και όχι υποχρεώσεις προς άλλους προμηθευτές, εργαζόμενους, γενικά έξοδα, ασφαλιστικές εισφορές, ΦΠΑ κ.λ.π.

Η παρακράτηση αυτή δεν περιορίζεται στην αρχική προμηθεύτρια επιχείρηση, αλλά επεκτείνεται και στις εισπράξεις των νομίμων εκπροσώπων της εταιρείας.

Παρακαλούμε άμεσα να διορθώσετε το ως άνω εξωπραγματικό νομοθετικό πλαίσιο σε συνέχεια των θετικών μέχρι σήμερα ενεργειών σας, για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και αποκατάσταση της κανονικότητας στην αγορά.

Πρότασή μας είναι ο προσδιορισμός εύλογου κέρδους π.χ. 10-15% , το οποίο να παρακρατείται μόνο στην περίπτωση ρυθμισμένων ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Με εκτίμηση,

Νικολούτσος Κωνσταντίνος

 

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ηλείας

Περισσότερα Νέα